Introductie

Crossing Border is een cultureel festival in Den Haag dat op het gebied van literatuur en muziek in Europa behoort tot één van de meest belangrijke evenementen. Tijdens het spraakmakende vijfdaagse festival verrassen artiesten, filmers, muzikanten, schrijvers en dichters bezoekers keer op keer met unieke combinaties van muziek, film, gesproken woord en beeldende kunst. Elk jaar staan er bekende en mindere bekende namen op het programma van Crossing Border.

Ga naar de website van Crossing Border

Historie en populariteit

Het Crossing Border festival vond voor de eerste keer plaats in november 1993, in de binnenstad van Den Haag en in 2012 werd alweer de twintigste editie georganiseerd. Het festival is geliefd bij veel mensen, mede dankzij de combinatie van kunst, film, muziek en literatuur. Het event heeft zich de afgelopen jaren tot één van de belangrijkste internationale festivals ontwikkeld, op het gebied van muziek en literatuur in Europa. Jaarlijks mag festival Crossing Border duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland verwelkomen.

Locatie

Crossing Border heeft vanaf 2012 haar intrek genomen in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, een stad in de provincie Zuid-Holland. Aangezien de parkeergelegenheid in de Haagse binnenstad beperkt en betaald is, wordt aangeraden met het openbaar vervoer te komen. Het Centraal Station is gelegen op circa 10 minuten loopafstand van de schouwburg.

Programma / activiteiten

Tijdens het Crossing Border festival wordt ieder jaar weer gezocht naar originele combinaties van muziek, gesproken woord, film en beeldende kunst. Er wordt naast de grote namen uit de internationale muziek- en literatuurwereld tevens veel aandacht geschonken aan onbekend talent. Het accent wordt gelegd zowel op de relatie met andere kunstdisciplines als op het manifesteren van nieuwe ontwikkelingen binnen de muziek en literatuur. Alle stijlen worden in het gesproken, gezongen en geschreven woord vertegenwoordigd.

Het festival is een begrip in Nederland en heeft ook in Europa al veel naamsbekendheid gekregen. Auteurs en artiesten uit verschillende landen geven lezingen, concerten en voordrachten. Jaarlijks streeft de organisatie ernaar om weer een verrassend nieuw en toonaangevend programma neer te zetten tijdens het vijf dagen durende Crossing Border festival.

Stats & tags


Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Evenementen, November

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling