Introductie

Ervaren en beleven zijn twee centrale thema’s in het cultuurwarenhuis Cultuur Onder Dak Apeldoorn (CODA). Het aanbod wordt terecht zeer breed genoemd, want de museumcollectie en de tentoonstellingen omvatten uiteenlopende thema’s, van muziek, film en literatuur tot geschiedenis, sieraden en beeldende kunst. CODA richt zich op bezoekers van verschillende leeftijden en probeert ze te prikkelen om ervaringen te delen. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is laagdrempeligheid. CODA organiseert het hele jaar door een scala aan verschillende activiteiten, zoals workshops, rondleidingen en speurtochten voor kinderen. Naast het museum, de bibliotheek en het archief vindt u in het CODA-gebouw ook een winkel en een gezellig café.

Ga naar de website van Cultuur Onder Dak Apeldoorn

Historie en populariteit

Voor het ontwerp van een bibliotheek, een archief en een museum schreef de gemeente Apeldoorn een prijsvraag uit. Die prijsvraag werd gewonnen door architect Herman Hertzberger, die een transparant gebouw ontwierp zodat bezoekers van het CODA-gebouw met elkaar in contact kunnen komen. In 2003 ging CODA officieel van start. Het cultuurwarenhuis toont maatschappelijke ontwikkelingen en vertelt verhalen van en over mensen. CODA heeft als missie om een kwalitatief hoogwaardige programma te realiseren voor een breed publiek. In 2011 organiseerde het CODA-museum 19 tentoonstellingen en werd het museum bezocht door 71.751 mensen.

Locatie

Het CODA-gebouw kunt u vinden in het centrum van Apeldoorn. Tegenover het gebouw bevindt zich de parkeergarage Museum Centrum, waar bezoekers hun auto kunnen parkeren. Wie met het openbaar vervoer komt, loopt in ongeveer 15 minuten naar het CODA-gebouw. Liever met de bus? Bus 2 en 3 richting Rijkskantoren/Apenheul stoppen voor de deur bij de halte bibliotheek.

Programma / activiteiten

Het CODA-gebouw is een verzameling van een bibliotheek, een archief, een museum, een winkel en een café. De ruime collectie van het museum bestaat onder meer uit speelgoed, moderne kunst en sieraden. Daarnaast organiseert het museum zeer regelmatig wisselende tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen. Benieuwd naar de actuele thema’s? Kijk dan op de website van het cultuurwarenhuis. Hier vindt u ook actuele informatie over de activiteiten die CODA organiseert. bent u gek op hebbedingetjes, boeken, sieraden of designartikelen? Sla dan zeker een kijkje in de CODA-winkel niet over. U vindt deze winkel direct achter de ingang van het museum. Even ontspannen of toe aan een lunchpauze? In het CODA-café kunt u terecht voor een hapje en een drankje.

Stats & tags


Apeldoorn, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling