Introductie

DAF liefhebbers kunnen hun hart ophalen in Het DAF Museum, een museum dat is gericht op de historie van Van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek, ofwel DAF. Bezoekers kunnen DAF voertuigen bewonderen, waaronder sportwagens en prototypes, waarvan er veel nooit in productie zijn gegaan. Een voorbeeld van dit prototype is de Koninklijke strandauto. Daarnaast kunnen bezoekers honderden DAF personenauto’s bezichtigen en is een apart deel van het museum ingericht voor DAF vrachtwagens, aanhangwagens en speciale voertuigen. In het DAF Museum vallen bezoekers van de ene verrassing in de andere.

Ga naar de website van DAF Museum

Historie en populariteit

De geschiedenis van het DAF Museum gaat terug naar 1928. In dat jaar stelde eigenaar van brouwerij de Valk, de heer A.H. Huenges een werkplaats ter beschikking aan de gebroeders Wim en Hub van Doorne. Deze werkplaats bevond zich naast de brouwerij en kreeg de naam C.V. Hub van Doorne, machine en reparatie inrichting. De werkplaats werd een grote smidse, waar aanvankelijk eenvoudig constructiewerk werd gemaakt. De firmanaam werd in 1932 gewijzigd in Van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek (DAF), vanwege het feit dat de productie van aanhangwagens en opleggers zeer voorspoedig verliep. In de loop der jaren kwamen daar de vrachtwagen en personenauto’s bij.

Locatie

Wie een bezoek brengt aan het DAF Museum krijgt een mooi beeld van de geschiedenis te zien. Veel DAF liefhebbers komen dan ook regelmatig een bezoekje brengen aan het museum, alsook belangstellenden en toeristen.

Programma / activiteiten

Het DAF Museum is gelegen in de stad Eindhoven, provincie Noord Brabant. Het museum ligt in het centrum en is zodoende goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station Eindhoven is het circa 15 minuten lopen, maar bezoekers kunnen ook de bus pakken die voor het museum stopt.

In het DAF Museum kunnen bezoekers alle denkbare DAF voertuigen vanaf 1928 tot heden bezichtigen. De benedenverdieping bestaat uit onder andere winkeltjes uit de jaren dertig, een gezellig dorpsplein met café en een replica van de garage en het kantoor van de Van Doorne’s uit die tijd. Op de eerste verdieping kunnen bezoekers een kijkje nemen tussen de wel honderd verschillende DAF personenautohistorie en daarnaast is een deel van het museum voor de uitgebreide collectie vrachtwagens ingericht. Autobussen, trucks van vroeger en speciale voertuigen, waaronder een betonmixer, brandweerwagens, een takelwagen, legertrucks en race- en rallytrucks staan in dit deel van het DAF Museum tentoongesteld.

Naast een bezoek, is het DAF Museum eveneens een uitstekende locatie voor onder meer vergaderingen, bedrijfsfeesten, bijeenkomsten en recepties.

Stats & tags


Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling