Introductie

Dauwpop is een festival dat jaarlijks op Hemelvaartsdag in de bossen van Hellendoorn plaatsvindt. Het festival biedt een breed muzikaal programma met bekende en minder bekende artiesten en in iedere muziekgenre. Van theater tot hiphop en van Nederlandstalig tot metal, er is voor ieder wat wils. Het evenement wordt jaarlijks dan ook druk bezocht. Paaspop is met Pasen, Pinkpop met Pinksteren en traditiegetrouw is Dauwpop tussen deze festivals in, op Hemelvaartsdag.

Ga naar de website van Dauwpop

Historie en populariteit

Het popfestival Dauwpop werd voor de eerste keer in 1995 in Hellendoorn georganiseerd op Hemelvaartsdag. Toen kwamen er ongeveer 1100 bezoekers af op het festival. Dankzij het brede muzikale programma dat het evenement biedt, is het inmiddels uitgegroeid tot een festival van groter formaat. Bezochten in 2006 nog circa 9000 bezoekers Dauwpop, vandaag de dag trekt het festijn jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers naar de bossen van Hellendoorn.

Locatie

Dauwpop wordt georganiseerd net buiten het dorp Hellendoorn, een gemeente in de provincie Overijssel, nabij de grens van Twente en Salland. De unieke locatie, te midden van de bossen, wordt tijdens Hemelvaartsdag omgetoverd tot swingend en gezellig festivalterrein. Direct naast het terrein zijn voldoende parkeermogelijkheden en er worden speciale plekken gecreëerd voor taxi’s. Met het openbaar vervoer is het festival moeilijker te bereiken.

Programma / activiteiten

Al jaren biedt Dauwpop een breed muzikaal programma. Er zijn verschillende podia opgesteld in de bossen die plek bieden voor zowel solo artiesten en bands als voor dj’s en theatervoorstellingen. Alle soorten muziekgenres komen hier aan bod, waardoor het evenement toegankelijk is voor een breed publiek. Of bezoekers nu gek zijn van hiphop, metal of het Hollandse lied, tijdens het festival wordt het ten gehore gebracht.

Het festival is één groot feest en wanneer het weer een beetje meewerkt, kunnen bezoekers behalve dansend, eveneens heerlijk van de muziek genieten al zittend of liggend op het gras. De sfeer wordt gekenmerkt als gemoedelijk en gezellig. Niet voor niets is Dauwpop dankzij het gevarieerde muziekaanbod en de vriendelijke stemming een evenement waar vele festivalgangers jaarlijks naar terug keren.

Stats & tags


Haarle, Overijssel, Nederland
Evenementen, Mei

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling