Introductie

De Bazaar is een bekende attractie in Beverwijk, die naast een grote overdekte markt, eveneens tientallen restaurants telt. De Bazaar kan verdeeld worden in de Grand Bazaar, de Kofferbakmarkt, Zwarte Markt, Computermarkt, Hal 30 en de Oosterse Markt. Hier kunnen bezoekers werkelijk een dag lang genieten en op zoek gaan curiosa, boeken, kleding, maar ook computeronderdelen aanschaffen of het heerlijkste fruit kopen. De standjes in combinatie met de terrasjes, live muziek en restaurants maken een dagje naar de Bazaar tot een geweldige belevenis.

Ga naar de website van De Bazaar Beverwijk

Historie en populariteit

De Bazaar is voor het eerst gehouden op 13 september 1980 en leek vanaf het begin af aan al een groot succes te worden. Deze eerste ‘zwarte markt’, die op zaterdag werd gehouden werd een belangrijke trekpleister voor standhouders en bezoekers. Er kwamen maar liefst veertienduizend bezoekers op af, die konden kennismaken met vijfhonderd verschillende stands. Het succes werd zo groot, dat vanaf 1984 de deuren van de ‘zwarte mark’ ook op zondag geopend werden. Tot op heden trekt De Bazaar elk weekend bezoekers vanuit heel Nederland en zelfs van over de grenzen.

Locatie

De Bazaar is gelegen in Beverwijk, provincie Noord Holland en is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed te bereiken. Vanaf het NS Station in Beverwijk is het circa 10 minuten lopen en bovendien rijden er om de dertig minuten bussen vanaf het station naar De Bazaar.

Programma / activiteiten

De verschillende markten van De Bazaar beschikken elk over een uniek karakter. Op de Zwarte Markt staan talloze kraampjes, waar geweldige koopjes kunnen worden aangeschaft. Hier kunnen bezoekers ook genieten van live muziek en plaatsnemen op één van de terrasjes. De Oosterse Markt wordt gekenmerkt door geuren en kleuren van kruiden en specialiteiten. In de Grand Bazaar wordt een combinatie van kleding, cosmetica en woonartikelen aangeboden en op de computermarkt kan men net dat ene computeronderdeeltje vinden, dat nodig is. Hal 30 kent een centraal horecaplein met tal van restaurantjes, maar er zijn ook nagelstudio’s gevestigd. Op de Kofferbakmarkt kunnen goederen worden gekocht, die rechtstreeks vanuit de kofferbak worden aangeboden, waarbij er alleen sprake is van tweedehands spullen.

Stats & tags


Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
Winkelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling