Introductie

Midden op de prachtige Veluwe ligt De Beeldentuin Garderen, de grootste van Europa. Toegang en parkeren is gratis.

Ga naar de website van De Beeldentuin Garderen

Historie en populariteit

Eigenaren van De Beeldentuin zijn Adri en Joke van Ee. In 1993 maakten zij een tuintje naast hun woonhuis. Dit was het begin van De Beeldentuin die tegenwoordig een oppervlakte heeft van ruim 3000 vierkante meter, de grootste van Europa! In de tuin staan sinds half jaren negentig beelden van eigen bodem. In 2008 groeide de tuin uit zijn jasje. Daarom is een ‘Showroomdorp’ gebouwd. Dit sfeervolle pand van 1300 vierkante meter staat vol met woonaccessoires. Op de begane grond kwam De Rozentuin, een knus restaurant waar mensen met een verstandelijke beperking werken.

Locatie

Midden in in de Veluwse bossen ligt De Beeldentuin, in het dorp Garderen. Zowel met de auto als het openbaar vervoer is de tuin uitstekend te bereiken, vanuit alle richtingen. Neem vooral uw fiets of wandelschoenen mee als u De Beeldentuin gaat bezoeken. De Beeldentuin is namelijk een prima startpunt voor een wandel- of fietstocht door de prachtige bosrijke omgeving.

Programma / activiteiten

De Beeldentuin Garderen is een lustoord voor iedereen die van beelden houdt. U vindt hier naast de klassieke beelden ook waterornamenten, drinkschalen voor vogels en andere tuinbewoners, bloembakken, zonnewijzers en bronzen beelden. U kunt gerust de kinderen meenemen. Voor hen is er namelijk een royale speelhoek, waar zij zich vermaken terwijl u rondsnuffelt. Het ‘Showroomdorp’ is een sfeervolle ruimte boordevol woondecoraties. Merken die u hier onder andere treft zijn Riverdale, Countryfield en Riviera Maison. Ook vindt u hier lunchroom De Rozentuin. Naast een kopje koffie met wat lekkers of een lunch, verzorgt De Rozentuin ook een High Tea of Chocoladefondue. Er zijn ook arrangementen te boeken, zoals een knapzakroute of een workshop schilderen. In De Rozentuin wordt u bedient door mensen met een verstandelijke beperking. Jaarlijks wordt er een Winterfair gehouden met leuke kraampjes, muziek vooral veel gezelligheid. De Beeldentuin kunt u gratis bezoeken.

Stats & tags


Garderen, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling