Introductie

De Boderie is een boerderijwinkel op een pluimveebedrijf. Hier kunnen bezoekers een rondleiding krijgen, waarbij aan de hand van een videopresentatie alles duidelijk wordt over de kip en het ei. Daarnaast kunnen zowel volwassenen als kinderen deelnemen aan een excursie en biedt de boerderij een dagvullend recreatieprogramma. Zo kunnen kinderen zich vermaken met opdrachten, die uiteraard in het teken staan van de kip en het ei. Er is een skelterbaan en men kan een potje boerengolf spelen. Daarnaast biedt De Boderie ook diverse overnachtingsmogelijkheden voor wie nog wat langer wil recreëren.

Ga naar de website van De Boderie

Historie en populariteit

De Boderie is als plattelandswinkel in 2000 begonnen, naast het pluimveebedrijf. In eerste instantie werd er een klein assortiment producten verkocht, zoals biologische eieren, melkproducten en producten uit eigen tijd. In de jaren die daarop volgden werd het assortiment met diverse streekproducten zoals jam, boerenijs en aardbeien uitgebreid. Vanaf 2004 startten men met de verkoop van ecologische groenten en fruit en weer een paar jaar later kwamen daar de broodproducten bij. De biologische hennen kwamen in 2005 naar de boerderij. De kippen krijgen volledig biologisch voer en hebben alle ruimte op de boerderij. Sinds de opening van De Boderie komen jaarlijks veel belangstellenden een kijkje nemen.

Locatie

De Boderie is gelegen in het plaatsje Albergen, in de driehoek Tubbergen, Almelo en Albergen, in de provincie Overijssel. De locatie is prima met eigen vervoer te bereiken vanuit alle delen van het land.

Programma / activiteiten

De Boderie biedt naast de overheerlijke streek- en eigengemaakte producten ook op allerlei aantrekkelijke manieren dagrecreatie. Zo kunnen bezoekers een potje Boderiegolf spelen of deelnemen aan verschillende boerenspelen. Er is een quad- en skelterbaan en daarnaast kan men door het pluimveebedrijf een rondleiding krijgen.

Vanwege de landelijke ligging, nodigt de omgeving gasten eveneens uit voor een fiets- en wandeltochtje. Fietsen kunnen worden gehuurd op De Boderie. Wie één dag wat aan de korte kant vindt, kan kiezen meerdere dagen op het pluimveebedrijf te verblijven. Er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden zoals appartementen, Bed & Breakfast, groepsaccommodaties en een kleine camping. Tot slot is De Boderie ook een uitstekende locatie voor vergaderingen of een klein feestje.

Stats & tags


Albergen, Overijssel, Nederland
Entertainment, Recreatiecentra

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling