Introductie

In de Amersfoortse stadsbrouwerij De Drie Ringen wordt op ambachtelijke wijze bier gebrouwen. Het bekendste bier is het Drie Ringen bier. Er is een proeflokaal aanwezig waar bezoekers zelf bier kunnen proeven en op afspraak wordt men door middel van een rondleiding in de geheimen van het Amersfoortse bier ingewijd. Er wordt verteld over het ontstaan van de stadsbrouwerij, de bierhistorie van de stad en bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen van de Amersfoortse Stadsbrouwerij De Drie Ringen.

Ga naar de website van De Drie Ringen

Historie en populariteit

De naam van de brouwerij, De Drie Ringen, stamt af van één van de brouwerijen uit de 17e eeuw. Na 1800 ging de bierexport gaandeweg verloren, vanwege de opkomende concurrentie en de vraag naar licht bier, met als gevolg dat de deuren van vele brouwerijen voorgoed werden gesloten. De laatste brouwerij sloot de poorten in 1969 en twintig jaar later nam de directeur van deze laatste brouwerij het initiatief om in Amersfoort toch weer een brouwerij te vestigen. In 1989 werd de nieuwe bierbrouwerij De Drie Ringen geopend. Jaarlijks mag de brouwerij vele belangstellenden verwelkomen, hetzij dagjesmensen, hetzij groepen.

Locatie

Bierbrouwerij De Drie Ringen is centraal gelegen in Amersfoort, provincie Utrecht. De brouwerij is prima te bereiken met het openbaar vervoer, alsook met eigen vervoer. Parkeren is wel altijd betaald in Amersfoort.

Programma / activiteiten

Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen en leren dan alles over de bierhistorie van Amersfoort, het ontstaan en natuurlijk ontbreekt een kijkje achter de schermen niet. Er wordt getoond hoe bier wordt gebrouwen. Daarnaast kan men in de bierproeverij terecht om bieren te proeven.

Voor gezelschappen verzorgt de bierbrouwerij op verzoek, bijvoorbeeld bij het vieren van verjaardagen of bij vrijgezellenfeestjes, diverse hapjes, een gulle koffietafel of een volledig warm- en koud buffet. Geniet van geur, kleur en de smaak van het Drie Ringen bier in de Amersfoortse Stadsbierbrouwerij De Drie Ringen.

Stats & tags


Amersfoort, Utrecht, Nederland
Cultuur, Monumenten

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling