Introductie

De Groene Schuur is voor jong en oud een belevingsbedrijf. Er wordt fruit en groente uit verre landen gekweekt in de kwekerij en in de open lucht bevinden zich ruim 200 soorten pompoenen en kalebassen. Bezoekers kunnen tijdens de open dagen een kijkje nemen in de kassen. Men kan proeven en er wordt uitleg gegeven. Op afspraak zijn er rondleidingen aan te vragen en gasten kunnen eveneens kiezen voor een creatieve- of kookworkshop. In de streekwinkel van De Groene Schuur kunnen bezoekers alle zelfgekweekte producten kopen.

Ga naar de website van de Groene Schuur

Historie en populariteit

Op de plek waar nu De Groene Schuur is gevestigd, werd in 1962 door een echtpaar een klein tuinbouwbedrijfje opgericht. Ferdinand, de zoon van het echtpaar nam het bedrijf over in 1989 en omdat het tuindersvak hem met de paplepel ingegoten was, besloot hij het bedrijf door te ontwikkelen. Dit deed hij vanaf die tijd samen met Anja. In 1992 werd het bedrijf tot De Groene Schuur omgedoopt en maakte de traditionele teelt langzaamaan plaats voor het kweken van tropische groenten, pompoenen, pepers en Oud-Hollandse groenten. Jaarlijks komen veel belangstellenden van alle leeftijden een kijkje nemen bij het bedrijf.

Locatie

De Groene Schuur is gelegen in het dorp Groessen, behorende bij de gemeente Duiven, in de provincie Gelderland. Met eigen vervoer is het tuindersbedrijf uitstekend te bereiken.

Programma / activiteiten

Bezoekers kunnen op afspraak bij De Groene Schuur voor excursies en activiteiten terecht. Er worden rondleidingen georganiseerd waarbij gasten uitleg krijgen over diverse tropische groenten, Oud-Hollandse groenten en pepers. Proeven, voelen en ruiken, men leert de smaken van producten kennen. Een excursie is prima met bijvoorbeeld een kookworkshop te combineren. Ook creatieve workshops die garant staat voor veel knutselplezier worden gegeven bij De Groene Schuur. Erg leuk voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeestje, vriendinnenuitje, familie uitstapje of personeelsfeestje.

Scholen worden tevens van harte uitgenodigd voor een leerzame, leuke rondleiding en kinderen die een bijzonder verjaardagsfeestje zoeken, zijn ook van harte welkom bij De Groene Schuur.

Stats & tags


Groessen, Gelderland, Nederland
Entertainment, Kookstudio's

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling