Introductie

De Heksehoeve is een oude boerderij, die door de bewoners onder meer als werkplaats wordt gebruikt om magische geschenken te maken. Deze magische spulletjes worden te koop aangeboden in het leuke winkeltje in het Heksenmuseum. De tuin rondom de Heksehoeve is een ware belevenis voor jong en oud en daar bevindt zich ook een zonneterras, waar heksenthee gedronken kan worden. Bezoekers kunnen ervaren hoe het is om een echt Heksenhuis binnen te stappen.

Ga naar de website van De Heksehoeve

Historie en populariteit

De Heksehoeve wordt bewoond door Margarita de Heks van Appelscha, die leeft als een traditionele solitaire heks. Margarita woont er niet alleen, maar samen met de creatieve magiër Anton. De Heksehoeve is populair onder kinderen, maar ook volwassenen bezoeken dit museum met toebehoren graag vanwege de activiteiten, die er worden aangeboden, zoals Maanvieringen en workshops. Margarita en Anton leven hun leven zo dicht mogelijk bij moeder natuur en de heks gebruikt haar kennis en kunde als daarnaar wordt gevraagd.

Locatie

De Heksehoeve is gelegen in de plaats Appelscha, dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Ooststellingwerf en tot de provincie Friesland behoort. De Heksehoeve met het heksenmuseum is gelegen op de grens van Friesland met Drenthe en is met de auto uitstekend te bereiken.

Programma / activiteiten

In het Heksenhuis bevindt zich het heksenwinkeltje, waar souvenirs worden aangeboden net als middeltjes voor genezing door magie. Verder is er een uitgebreide kruidentuin aanwezig evenals magische cirkels en is het mogelijk om met een wichelroede op onderzoek uit te gaan of te verdwalen in een doolhof.

Het is al een avontuur om de Heksehoeve te verkennen, maar er worden ook nog eens allerlei activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen er hun feestjes geven, maar ook familiefeestjes en vrijgezellenfeestjes kunnen op de Heksehoeve gevierd worden. Margarita verzorgt gedurende het hele jaar workshops en tijdens volle maan kan iedereen deelnemen aan de Maanvieringen. Het is zelfs mogelijk om een echte Heksenopleiding te volgen bij Margarita de heks.

Stats & tags


Appelscha, Friesland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling