Introductie

Lekker eten, genieten van het uitzicht, wandelen en een kijkje nemen in de historie van een eeuwenoude molen, te midden van een prachtig landschap: welkom bij De Hompsche Molen.

Ga naar de website van De Hompesche Molen

Historie en populariteit

De Hompesche Molen stamt uit 1722. De molen beschikt over een bezoekerscentrum welke op 5 maart 2005 is geopend. Hier allerlei informatie over de nabije natuur en historie. Sinds juli 2009 is het centrum onderdeel van brasserie De Hompesche Molen. De onderste van de acht verdiepingen die de molen telt, werd vroeger gebruikt als gevangenis. Tot enkele decennia geleden was landbouw de grootste inkomstenbron op het Eiland in de Maas, waarop ook De Hompesche Molen staat. Zowel de molen als het molenhuis werden gebouwd door graaf Reinier Vincent van Hompesch. De laatste bewoner van de molen was de familie Sangers.

Locatie

U vindt De Hompesche Molen in het Limburgse Stevensweert. De bus stopt op vijf minuten loopafstand en gaat elk half uur. In het weekend rijdt de bus eenmaal per uur. Met de auto is de brasserie uitstekend te bereiken. Wanneer u hier bent, breng dan ook een bezoek aan de waterrijke en groene omgeving.

Programma / activiteiten

De Hompesche Molen bestaat uit een sfeervolle brasserie met zonnig terras, een bezoekerscentrum en de molen zelf. Vanaf het terras kijkt u de landerijen over. Er worden gratis wandelkaarten verstrekt van een route langs de molenplas, welke direct aan de molen ligt. Bij de brasserie kunt u terecht voor een prima lunch, koffie met vlaai en een uitgebreid diner. Op de kaart veel visgerechten. Daarnaast ook kindermenu’s en vegetarische maaltijden. Ook verzorgt de molen feesten, vergaderingen en partijen. Elke maand vinden er extra activiteiten plaats, zoals een barbecue met livemuziek, een Indische avond, een picknick of speciale brunch. Bij het bezoekerscentrum leert u alles over het gebied, de inwoners, de historie en de natuur. De expositie is ingericht op de thema’s Groen, Grind en Graan. De Hompesche Molen is van dinsdag tot en met zondag geopend van tien tot tien.

Stats & tags


Stevensweert, Limburg, Nederland
Cultuur, Molens

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling