Introductie

Natuurzwembad met gezellig paviljoen, terras aan het water en een indoor skiparadijs.

Ga naar de website van De IJzeren Man

Historie en populariteit

Natuurbad de IJzeren Man ontstond rond 1910 door afgraving. De zandwinning was noodzakelijk voor de bouw van Station Eindhoven (geopend in 1912). Sinds 1917 wordt de plas gebruikt als zwembad. Tot 1954 was het meer in tweeën gescheiden, zodat mannen en vrouwen niet samen zwommen.

Locatie

De IJzeren Man ligt in het Brabantse Eindhoven en is uitstekend bereikbaar met de auto. Komt u liever met de bus? In het weekend moet u rekening houden met een wandeling van 20 minuten vanaf de bushalte. Komt u doordeweeks met het openbaar vervoer, dan stopt de bus op acht minuten loopafstand. De natuurplas ligt in een groene omgeving.

Programma / activiteiten

In de zomer is het heerlijk toeven in en rond het water van de IJzeren Man. Voor de allerkleinste bezoekers zijn er speciale ondiepe gedeeltes, wardoor zij ook veilig kunnen ‘zwemmen’ en spelen. In het diepe gedeelte van het natuurbad zijn roeiboten, waterfietsen, een speelvlot en een duikplank. Zowel in als rondom het water zijn uitdagende speeltoestellen. Vanaf het zonnige terras –waar je kunt genieten van een hapje en een drankje- kijk je het water over. Tegen het terras aan ligt ook een speelgedeelte voor jonge kindjes met een zandbak en speelhuisje. Het Paviljoen en het terras zijn gratis toegankelijk. Voor de zwemvijver betaalt u wel entree. De IJzeren Man organiseert voor groepen allerlei leuke outdoor activiteiten, zoals mountainbikeroutes, zeephellingen bestormen, vlotten bouwen en waterspelletjes. Het tweede onderdeel van de IJzeren Man is Biggelaar Indoorski. Hier kun je naar hartenlust skiën en snowboarden, of lessen volgen om goed voorbereid op wintersport te gaan.

Stats & tags


Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling