Introductie

De Karmeliet is een gezellige theetuin te midden van het prachtige Friese landschap. Winkeltje met curiosa, jams en vruchtensappen en landelijke producten.

Ga naar de website van De Karmeliet

Historie en populariteit

De boerderij met melkkoeien is in 2009 uitgebreid met theeschenkerij De Karmeliet. Sinds de opening werkt De Karmeliet nauw samen met vijvertuin De Kikkersprong. Deze tuin ligt tegenover de theeschenkerij.

Locatie

Midden in het Friese landbouwgebied, ligt het melkveebedrijf met theeschenkerij De Karmeliet. In het plaatsje Broeksterwald om precies te zijn. Een dorp ten zuiden van Dokkum. Het is prima bereikbaar met de auto. Komt u met het openbaar vervoer? Houdt dan rekening met een loopafstand van ruim 20 minuten vanaf de dichtstbijzijnde bushalte. Tegenover de theetuin ligt struintuin De Kikkersprong. Dit is een natuurlijke vijvertuin van zo’n 5000 m2 groot. De Karmeliet en De Kikkersprong werken nauw samen. Een combinatiebezoek is eigenlijk niet meer dan logisch. De Karmeliet is een prima startpunt voor een wandel- of fietstocht door de prachtige weidse omgeving.

Programma / activiteiten

De Karmeliet bestaat uit een theeschenkerij, theetuin en een winkeltje. De theetuin is een weidse zonnige tuin, met uitzicht over het prachtige landschap. Her en der staan tafeltjes verspreid in het gras. U kunt hier niet alleen genieten van een kopje koffie of thee. Ook voor een verzorgde lunch kunt u bij De Karmeliet terecht. Iedere herfst organiseert de theeschenkerij een najaarsfair, met kraampjes met natuurlijke producten, streekproducten, muziek, smaakvolle hapjes en demonstraties. Ook verzorgt De Karmeliet workshops bloemschikken. Via een landpaadje komt u uit bij natuurtuinDe Kikkersprong. Dit een enorme vijvertuin, waar je heerlijk kunt struinen. Wanneer u bij De Karmeliet bent, is een bezoek aan De Kikkersprong zeker een aanrader. De theetuin is open van donderdag- tot en met zaterdagmiddag. Hangt de vlag buiten? Ook dan bent u van harte welkom. Tevens op afspraak.

Stats & tags


Broeksterwald, Friesland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling