Introductie

De Kikkersprong is een enorme vijvertuin, waar kikkers en de natuur een hoofdrol spelen.

Ga naar de website van De Kikkersprong

Historie en populariteit

Sinds 2009 is De Kikkersprong open voor publiek. Eigenaren Dictus en Marijke hebben de voormalige geiten- en schapen omgetoverd afwisselende natuurlijke tuin.

Locatie

Natuurtuin De Kikkersprong ligt in Broeksterwald, ten zuiden van Dokkum. Het is prima bereikbaar met de auto. Komt u met het openbaar vervoer? Houdt dan rekening met een loopafstand van ruim 20 minuten vanaf de dichtstbijzijnde bushalte. Tegenover De Kikkersprong ligt theeschenkerij De Karmeliet. Een combinatiebezoek aan beide locaties is een aanrader. Via een landelijk paadje loopt u over naar de buren. Bij De Karmeliet kunt u – naast een hapje en een drankje- ook terecht voor cadeautjes. Verder is De Kikkersprong een goed startpunt voor een wandel- of fietstocht door de prachtige omgeving. Ook een bezoek aan Dokkum is de moeite waard.

Programma / activiteiten

De Kikkersprong is ruim 5000 m2 groot en heeft een padenstelsels van een kilometer lang. Overal komt u –u raadt het al- kikkers tegen. In alle mogelijke uitvoeringen, kleuren en formaten; echte kikkers en decoratieve. Bij De Kikkersprong wordt getuinierd met respect voor de natuur. Zo zijn bijvoorbeeld alle gebruikte materialen gerecycled en lopen de paden met de natuur mee. Verwacht geen strakke borders vol vaste planten, maar een harmonieuze en natuurlijke vijvertuin, waar van alles te zien is. Voor kinderen is er een spannend ontdekpad. Ook kunnen zij van papier kikkers vouwen. De tuin is geopend van donderdag tot en met zaterdag. Daarnaast kunt u ook bij De Kikkersprong terecht als de vlag buiten hangt, of op afspraak. Wanneer u een rondleiding wenst, dient u vooraf te reserveren.

Stats & tags


Broeksterwald, Friesland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling