Introductie

Wie op internet de filmpjes ziet van Alex Honnold zal moeite hebben deze met droge handen te bekijken. Zonder enige vorm van materiele beveiliging beklimt deze Amerikaanse klimsporter de meest steile rotswanden van de wereld. Maar ooit ontdekte ook deze held zijn grote passie in een klimzaal, hetgeen het begin was van een imposante klim carrière. Dus bezoekers van de Klimmuur in Haarlem zijn gewaarschuwd. Wat begint als een leuk uitje met vrienden, familie of collega’s kan uiteindelijk resulteren in beklimmingen van ‘s werelds meest tot de verbeelding sprekende rotswanden als de Nose of El Capitan in Yosemite of Fitz Roy in de zuidelijke Patagonische ijsvelden.

Ga naar de website van De Klimmuur Haarlem

Historie en populariteit

Rotsklimmen ontwikkelt zich als sport aan het einde van de negentiende eeuw, als avonturiers het Elbezandsteengebergte in Duitsland, de Dolomieten in Italië en de rotswanden in het merendistrict van Engeland beginnen te beklimmen. In de jaren daarna ontwikkelt de sport zich tot een populaire activiteit voor echt waaghalzen met stalen zenuwen en een continue zoektocht naar adrenalinestoten.

Locatie

Die waaghalzen, maar ook nieuwsgierigen naar de klimsport of mensen die gewoon op zoek zijn naar een leuke dagactiviteit kunnen hun hart ophalen blij de Klimmuur in Haarlem. Met hoogtes tot 21 meter, spectaculaire daken en overhangen kan iedereen hier genieten van de klimsport, van gevorderde klimmer die geen tijd heeft om naar de dichtstbijzijnde rotspartij ergens in België of Duitsland tot aan de absolute beginner, die nog nooit een rots van dichtbij heeft gezien. En omdat de Klimmuur in een van de leukste steden van Nederland gevestigd is, is een dagje klimmen prima af te sluiten in een van de vele gezellige kroegjes en restaurantjes van Haarlem.

Programma / activiteiten

Voor groepen en bedrijven heeft de Klimmuur een zeer divers aanbod van arrangementen ontwikkeld. Klimmen vormt natuurlijk de basis, maar de centraal gelegen horeca speelt eveneens een belangrijke rol in alle arrangementen.

Stats & tags


Haarlem, Noord-Holland, Nederland
Klimmen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling