Introductie

Museum De Koffietuin is gelegen midden in het groene hart van Nederland en gevestigd in een boerderij uit 1610. Bezoekers kunnen hier een rondleiding krijgen of deelnemen aan workshops. Meer dan 25 soorten koffie zijn te koop in de museumwinkel, waarvan enkele van exclusieve eigen import zijn, maar ook meer dan 100 theesoorten zijn te verkrijgen. Naast een museum, dient de Koffietuin eveneens als activiteitencentrum. Men kan hier op afspraak eigen koffie branden en malen. In de zomermaanden biedt het landelijk gelegen terrein van dit museum voldoende plaats voor een kopje koffie met een stukje taart.

Ga naar de website van De Koffietuin

Locatie

Museum De Koffietuin bevindt zich in het plaatsje Nieuwerbrug, behorende bij de gemeente Bodegraven in de provincie Zuid Holland. Bezoekers vinden de proeverij tussen Woerden en Bodegraven en deze is zodoende gemakkelijk te bereiken. Bovendien leent het museum zich uitstekend als tussenstop van andere uitjes in de zomermaanden. De Koffietuin werkt over het algemeen alleen op afspraak.

Programma / activiteiten

Op afspraak kunnen bezoekers een rondleiding reserveren bij De Koffietuin. Allerhande onderwerpen over koffie komen dan aan bod. Hierbij kan gedacht worden aan koffie branden, malen, zetten en koffie serveren. Een presentatie neemt gasten mee naar Indonesië en laat beelden zien van het koffieplukken op de plantage aldaar. Ook kunnen bezoekers zelf hun eigen koffie branden, om zo koffie echt te leren proeven. In de museumwinkel kunnen allerlei koffie (en thee) gerelateerde artikelen worden gekocht. Deze artikelen variëren van koffiesoorten en servies tot aan onderhoudsmiddelen voor espresso apparaten.

Vanwege de unieke ligging van De Koffietuin, midden in het groene hart, leent de omgeving zich ook prima voor fietst- en wandeltochten. Er zijn verschillende fietsroutes uitgezet die worden uitgegeven vanuit het museum.

Tot slot is museum De Koffietuin een uitermate geschikte locatie voor een gezellige High tea met vrienden of familie, maar als vergaderplaats vinden mensen en bedrijven hier ook de rust. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een proeverij arrangement te reserveren, om op deze wijze het bezoek in stijl af te sluiten.

Stats & tags


Nieuwerbrug aan den Rijn, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling