Introductie

De Koperen Ezel is een ezelboerderij waar bezoekers een ezel kunnen huren, kunnen wandelen en picknicken met een ezel of meegaan op een ezelhuifkartocht. Daarnaast bevindt zich op de grote kinderboerderij tevens een speeltuin met een springkussen, overdekt ballenbak en een skelterverhuur. Gasten kunnen een familie skelter of step huren en kinderen kunnen heerlijk springen, klimmen en klauteren. Knuffelen met de dieren staat hier uiteraard ook centraal. Bovendien mag men de kalfjes eten geven en worden in de tuin op de boerderij vergeten groenten uit groot moederstijd gekweekt. Op het boerenterras kunnen bezoekers van de Koperen Ezel genieten van een hapje en een drankje.

Ga naar de website van De Koperen Ezel

Historie en populariteit

De Koperen Ezel is een agrarisch recreatiebedrijf dat ooit is begonnen als fokker van ezels. Omdat zij regelmatig met de ezels op stap gingen, kwamen er van alle kanten leuke reacties. Door deze enthousiaste reacties ontstond het idee om een recreatiebedrijf te gaan starten, waarbij de ezels de hoofdrol gingen spelen. Het idee werd werkelijkheid en vandaag de dag ontvangt de Koperen Ezel jaarlijks vele kleine en grote bezoekers.

Locatie

De Koperen Ezel is gelegen in de plaats Epe, op de Veluwe in de provincie Gelderland. Vanuit alle delen van het land is de ezelboerderij prima met eigen vervoer te bereiken.

Programma / activiteiten

De Koperen Ezel is een kinderezelboerderij. Naast ezels wonen hier ook nog tal van andere knuffelachtige en gezellige dieren, zoals konijntjes, cavia’s, geiten, hangbuikzwijntjes en kippen. Er is tevens een binnen- en een buitenspeeltuin aanwezig en daarnaast kunnen bezoekers op het sfeervolle boerenterras dat is ingericht met oude landbouwwerktuigen genieten van een drankje en een snack.

Bezoekers kunnen een ezel huren en gaan wandelen door de prachtige natuur. Zij krijgen standaard twee picknickmanden mee die de ezel met zich meedraagt. Deze kunnen zij laten vullen met heerlijke lekkernijen of zelf vullen met eigen etenswaren. Wie niet van wandelen met een ezel houdt, kan ook kiezen om al steppend, per huifkartocht of op een familieskelter de omgeving te verkennen.

Scholen kunnen een leuk dagje uit beleven wanneer zij op schoolreisje naar de ezelboerderij komen. Zij kunnen spelen in de speeltuin, ezels knuffelen en verzorgen, luisteren naar verhalen, wandelen en picknicken met de ezels en genieten van overheerlijk boerenijs. De Koperen Ezel is zodoende een ezeltastisch uitje voor alle leeftijden.

Stats & tags


Epe, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling