Introductie

In de prachtige boerderij De Koppenjan in Jubbega, in de gemeente Heerenveen, kunnen bezoekers heerlijke pannenkoeken eten. Zij kunnen genieten van de authentieke sfeer in de knusse zithoekjes bij de open haard en kiezen uit wel 80 verschillende soorten pannenkoeken. Voor de kinderen heeft de boerderij een speelhoek ingericht met speelgoed en een televisie.

Ga naar de website van De Koppenjan

Historie en populariteit

Gedurende de zomermaanden kan men genieten van een hapje en een drankje op het ruime terras, met zicht op de speeltuin waar de kinderen zich kunnen vermaken op diverse speeltoestellen en waar de allerkleinsten kunnen spelen op wipkippen, in een speelhuisje en in de zandbak. Naast het pannenkoekrestaurant is er de pottenbakkerij, kaarsenmakerij, midgetgolfbaan en camping ‘Het Schoterland’! De Koppenjan heeft vele mogelijkheden, dus biedt het voor elk wat wils.

Locatie

De naam De Koppenjan heeft menigeen vast wel eens gehoord. Het restaurant is ooit te zien geweest in het programma “Weg van de snelweg”. In 2007 werd De Koppenjan uitgeroepen tot het leukste restaurant van de gemeente Heerenveen. In de streek staat het restaurant bekend als zeer kindvriendelijk en is daarom ook een populaire locatie voor kinderfeestjes.

Programma / activiteiten

Jubbega ligt ten oosten van Heerenveen in de provincie Friesland en is goed bereikbaar per auto en bus. Indien bezoekers met behulp van een navigatiesysteem naar De Koppenjan rijden, kan het zijn dat zij uitkomen bij het naburige Hoornsterzwaag. Volg dan de weg richting Heerenveen en na ongeveer 5 kilometer bevindt zich De Koppenjan.

Bezoekers kunnen bij De Koppenjan niet alleen een heerlijke pannenkoek of een lekker ijsje eten, maar zij kunnen ook diverse workshops volgen. Bijvoorbeeld in de pottenbakkerij, waar eveneens aardewerk te beschilderen is. Verder kan men deelnemen aan een workshop kaarsen maken, in de kaarsenmakerij en ook een bezoekje aan het winkeltje van De Koppenjan is zeer de moeite waard. Hier is een uitgebreid assortiment aardewerk, kaarsen en kandelaars, alles ambachtelijk gemaakt in het eigen bedrijf, te vinden.

Verder is er de mogelijkheid tot een spelletje midgetgolf of jeu-de-boules en voor grote groepen organiseert De Koppenjan een spellencircuit met Oud Hollandse spellen. De Koppenjan is daarom ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld personeelsfeestjes en familiefeestjes.

Stats & tags


Jubbega, Friesland, Nederland
Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling