Introductie

Zen. Dat zijn de Levenstuinen Van Het Groot Hontschoten. Maak een wandeling en ervaar de filosofie en de eenheid met de natuur.

Ga naar de website van De Levenstuinen Van Het Groot Hontschoten

Historie en populariteit

De tuin is genoemd naar de boerderij. Deze heet Het Groot Hontschoten. Hans IJzerman en Charles van de Nieuwegiessen kochten het pand en de omliggende velden in 1993. In januari 1994 werd de tuin aangelegd. Het jaar ervoor waren de huidige waterpartijen in de voormalige mais- en graslanden al gegraven. Van oorsprong stonden op dit grondgebied twee boerderijen, sinds 1380: Groot en Klein Hontschoten. In 1997 is het tuinencomplex opgegaan voor publiek. Na het overlijden van IJzerman in november 2010, runt Van de Nieuwegiessen het tuinencomlex alleen.

Locatie

Ten oosten van Apeldoorn ligt De Levenstuinen Van Het Groot Hontschoten, in het plaatsje Teuge. Met de auto is het tuinparadijs uitstekend te bereiken.

Programma / activiteiten

Een twee kilometer lange wandeltocht voert u door de Levenstuinen Van Het Groot Salland. De bijna 2 hectare grote tuin is op een filosofische denkwijze aangelegd. Er is contact met de natuur, u maakt kennis met vergankelijkheid, het leven van de mens; er is volop symboliek. Prachtige beplanting wordt benadrukt door kunstwerken, tuinfollies en andere bouwwerken. Structuur en weelde wisselen elkaar af. Halverwege de wandeling stuit u op het theehuis. Deze wordt na sluitingstijd verhuurd voor kleine gezelschappen die iets te vieren hebben. Deze bijzondere tuin zijn regelmatig decor van extra activiteiten, zoals een workshop Kleur en Klank, de Verbindingsworkshop en Volle Maan Meditatie. Er zijn tuinen op kleur. Zo is er een witte tuin (het hart van de tuin), een roze tuin en een oranje tuin. Bijzonder is ook het subtropisch strandje, waar je heerlijk aan het water uitkijkt over de palmen, grassen en bloeiend subtropische beplanting. Verder vindt u bij de Levenstuinen Van Het Groot Hontschoten een mineralentuin, Irisvallei een stilte centrum en nog veel meer moois.
De Levenstuinen Van Het Groot Salland zijn open van medio maart tot en met september.

Stats & tags


Teuge, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling