Introductie

Het natuurgebied de Ooijpolder is gelegen in Gelderland en vormt samen met de Duffelt een prachtig gebied om in te recreëren. Hier kunnen bezoekers genieten van een mooi en uitgestrekt landschap zonder hinder van auto’s. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet door het gebied dat zich kenmerkt door boerderijen, pittoreske dorpjes en uiteraard de fraaie natuur. De routes variëren in afstand van 3 tot 10 kilometer en laten natuurliefhebbers kennismaken met de geur van pas gemaaid gras, nieuwsgierige koeien langs de weg en natuurlijk het mooie landschap Ooijpolder.

Ga naar de website van de Ooijpolder

Historie en populariteit

De Ooijpolder zou zonder de rivier de Waal niet bestaan. Het gebied dankt zijn prachtige natuur aan de vele overstromingen van deze rivier. Voor de mensen zelf waren de overstromingen van de Waal helaas minder gunstig, want diverse dorpen zijn vroeger weggespoeld en vele mensen hebben dit natuurgeweld niet overleefd.

Locatie

Tijdens deze overstromingen werden er vele lagen vruchtbare klei en zand neergelegd, waardoor het natuurgebied zich kon vormen zoals wij dit nu kennen. Veel natuur- en rustzoekers weten dit gebied in ieder jaargetijde te vinden en recreëren dan ook graag in de Ooijpolder.

Programma / activiteiten

De Ooijpolder ligt in de gemeente Ubbergen, nabij Nijmegen in de provincie Gelderland. Het gebied bevindt zich aan de rivier de Waal en is vanuit alle delen van het land goed te bereiken.

De Ooijpolder is een populair gebied om te bewandelen en doorheen te fietsen. Het behoort tot één van de belangrijkste natuurgebieden van de Gelderse poort. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet die eveneens op verschillende plaatsen van start gaan. Daarnaast zijn er tevens enkele fietsroutes door het mooie rivierenlandschap beschikbaar.

Het vogelparadijs is een geliefde trekpleister en via de luisterpalen komen bezoekers alles te weten over de streek, het landschap, de flora en fauna, de waterhuishouding en de ontstaansgeschiedenis van het gebied. De Ooijpolder is toegankelijk voor jong en oud.

Stats & tags


Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland
Dieren & Natuur, Natuur

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling