Introductie

Liefhebbers van edelstenen, versteende dieren en planten en sieraden halen hun hart op bij Museum De Oude Aarde. Gelegen in het pittoreske centrum van Giethoorn.

Ga naar de website van De Oude Aarde

Historie en populariteit

Het museum bestaat sinds 1969. De eerste collectie edelstenen en sierstenen werd verzameld door avonturier René Boissevain. Het echtpaar Visser, wat tegenwoordig De Oude Aarde runt, struint zelf de aardbol af om de stenencollectie gestaag uit te breiden.

Locatie

De Oude Aarde ligt aan het hoofdpad van Giethoorn: het Binnenpad. Deze weg is een wandelpad wat loopt langs de gracht en is grotendeels autovrij. Auto’s kunnen tot vlakbij het Binnenpad komen. De dichtstbijzijnde parkeerplaats bevindt zich op 300 meter afstand (stel uw navigatie in op Binnenpad 14). Het busstation ligt op 15 minuten loopafstand. Giethoorn is een dorp van bijzondere schoonheid en geschiedenis. Bezoekt u Museum De Oude Aarde, ga dan absoluut meer van Giethoorn ontdekken. U kunt niet naar huis zonder meer van het dorp en de schitterende omgeving -Nationaal Park de Weerribben- te hebben gezien.

Programma / activiteiten

Het licht is gedempt bij Museum De Oude Aarde. In de schemer komen de kleuren van de edelstenen nog mooier uit. U vindt hier stenen in alle maten, van piepklein tot reusachtig. Vanuit alle uithoeken van de wereld en in vormen die u waarschijnlijk nog nooit gezien hebt. Dan is er nog de grote collectie fossielen. Wat dacht u van scarabee, een versteende schildpad, visafdrukken, versteend hout en de inmiddels uitgestorven ammonieten. In de museumwinkel is allerlei moois verkrijgbaar: beeldige handgemaakte sieraden, prachtige beelden, losse stenen, geneeskrachtige stenen, Mexicaanse kristalbollen en nog meer. Voor kinderen verzorgt het stenenmuseum speciale arrangementen, zoals een spannende speurtocht in het schemerlicht, goudzoeken en miljoenen jaren oude kristallen kraken. Van maart tot en met oktober is het museum dagelijks geopend. In de wintermaanden van woensdag tot en met zondag. Tijdens schoolvakanties wel elke dag open. Een groothandel maakt ook deel uit van De Oude Aarde en is alleen op afspraak te bezichtigen.

Stats & tags


Giethoorn, Overijssel, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling