Introductie

Voor wie van paarden houdt, is een bezoek aan De Paardenkamp in Soest een absolute must. In dit rusthuis kunnen oudere paarden genieten van hun welverdiende pensioen.

Ga naar de website van De Paardenkamp

Historie en populariteit

Stichting De Paardenkamp werd op 19 januari 1962 opgericht door dierenliefhebber C.J. ’t Hart, die destijds secretaris was van de Dierenbescherming in Soest. Het eerste paard, genaamd Corrie, werd drie maanden na de oprichting verwelkomd door ongeveer 400 bezoekers. In de beginjaren werden er vooral werkpaarden aangemeld bij het rusthuis, maar later kwamen er ook politiepaarden, orgelpaarden en een circuspaard bij. Eén van de meest bijzondere bewoners was het paardje Elsje, dat vele jaren een ponytram had getrokken. Elsje werd maar liefst vijftig jaar oud, en was daarmee het oudste paard van Nederland ooit. In 2004 werd de stichting uitgebreid met boerderij De Birkhoeve. Ieder jaar verwelkomt De Paardenkamp zo’n 15.000 bezoekers. De stichting heeft geen winstoogmerk en bestaat van giften.

Locatie

Bezoekers zijn van harte welkom op boerderij Vosseveld aan de rand van Soest-Zuid. Een bezoek is uitstekend te combineren met een middagje Dierenpark Amersfoort.

Programma / activiteiten

Paardenliefhebbers kunnen de bewoners van rusthuis De Paardenkamp bezoeken op boerderij Vosseveld in Soest. De toegang is gratis. De paarden kunnen een lekkere snack of een vriendelijke aai zeker waarderen. De vriendelijke medewerkers geven u graag een rondleiding over de boerderij en in de zomer kunt u een speciale videopresentatie bekijken. De boerderij beschikt over een klein winkeltje waar u niet alleen leuke paardenfoto’s kunt kopen, maar ook lekkernijen voor de dieren. Houdt u van wandelen? Dat komt goed uit, want u kunt een mooie wandeling maken langs de weilanden. Echte paardenfans kunnen zelfs hun feestje vieren bij de paarden. De nieuwste locatie, boerderij De Birkhoeve, is nog niet geopend voor publiek.

Stats & tags


Soest, Utrecht, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling