Introductie

De Pont, gelegen in Tilburg, is een museum voor de moderne- en hedendaagse kunst. De ruimte waarin de kunst is te bewonderen is een oude monumentale fabriek, een voormalige wolspinnerij. Er zijn tentoonstellingen van eigen collecties te zien, maar er worden ook jaarlijks wisselende exposities georganiseerd. Bezoekers kunnen hier werken van onder meer David Claerbout, Rene Daniels, Gerhard Richters, Kees de Goede en Marlene Dumas bewonderen. Daarnaast beschikt het museum nog over een gezellig museumcafé.

Ga naar de website van De Pont

Historie en populariteit

Het Museum De Pont is vernoemd naar de zakenman en jurist Jan de Pont. Hij leefde van 1915 tot en met 1987 en uit zijn nalatenschap werd, ter stimulering van de hedendaagse kunst, in 1988 een stichting opgericht. Sinds 1992 heeft het museum de deuren geopend voor het publiek en in 2001 werd het museum uitgebreid met een auditorium en een projectzaal. De Pont beschikt over een expositieruimte van bijna 6000 m2.

Locatie

Het museum behoort vandaag de dag tot één van de best bezochte kunstmusea van Zuid Nederland. Vele belangstellenden en kunstliefhebbers weten de weg naar dit museum te vinden.

Programma / activiteiten

De Pont is gelegen in de stad Tilburg in de provincie Noord Brabant. Het museum is goed aan te rijden met eigen vervoer en beschikt over een eigen parkeerterrein. Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf het NS Station Tilburg buslijn 5 of 6 nemen richting het museum. Wie te voet komt vanaf het station moet rekenen op ongeveer 15 minuten wandeltijd.

De meeste kunstwerken die zijn te bezichtigen in het museum De Pont dateren van na 1990. Naast het feit dat bezoekers individueel het museum kunnen bezoeken, kunnen zij ook een rondleiding aanvragen. Deze duren gemiddeld een uur en tijdens een rondleiding krijgen bezoekers informatie over de collectie en de exposities, alsook over het museum zelf. Iedere zondag, met uitzondering van van de maanden juli en augustus, zijn er gratis rondleidingen voor bezoekers om 15:00 uur.

Daarnaast zijn er speciale rondleidingen voor jonge kinderen mogelijk en zijn er voor scholen diverse lessen samengesteld. Er wordt aandacht geschonken aan de functie van het gebouw, de architectuur, het bespreken van diverse kunstwerken en leerlingen kunnen deelnemen aan een workshop. Museum De Pont biedt zodoende voor iedere leeftijd wat wils.

Stats & tags


Tilburg, Noord-Brabant, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling