Introductie

De Speelakker is een fraaie, veelzijdig (water)speeltuin, geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar, met en zonder handicap. Bij de inrichting van deze geïntegreerde speeltuin is dan ook rekening gehouden met kinderen met een handicap.Hier kunnen alle kids zich ongestoord helemaal uitleven op de survivalachtige speelattracties, waarbij water een grote rol speelt. Glijden, klimmen, spelen in het zand en varen in het water, maar ook vlotten bouwen, picknicken en schaatsen in de winter, het kan hier allemaal. De speciale speelplekken zijn voor leeftijden van elkaar gescheiden. Zo is bijvoorbeeld het water geheel afgeschermd van het speelgedeelte voor de kleintjes tot 6 jaar. Speeltuin De Speelakker beschikt tevens over een sfeervol tuinhuis voor een drankje, ijsje of een klein hapje.

Ga naar de website van De Speelakker

Historie en populariteit

Waterspeeltuin De Speelakker opende in 2000 voor het eerst haar deuren. Op 1 juli 2012 vierden zij hun 12-jarig bestaan met een grote boekenmarkt, waarvan de opbrengst geheel ten goede aan de speeltuin kwam. De missie van de speeltuin is niet alleen speelplezier bieden aan kinderen tot en met circa 12 jaar, maar zij wil tevens dienen als een ontmoetingsplaats voor mensen met en zonder lichamelijke- of verstandelijke handicap. Het is dan ook een zogeheten geïntegreerde speeltuin. De speelakker mag jaarlijks vele spelende bezoekertjes verwelkomen.

Locatie

De Speelakker is gelegen nabij het centrum van Noordwijkerhout, een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Met de auto is de speeltuin prima te bereiken en parkeren kan in de omgeving. Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf het Centraal Station Leiden de bus nemen. De dichtstbijzijnde bushalte is gelegen op circa 10 minuten loopafstand van de speeltuin.

Programma / activiteiten

Waterspeeltuin De Speelakker is een gezellige speeltuin met veel speelactiviteiten. In de nabijheid bevinden zich tevens een manege en een kinderboerderij en bovendien is er voldoende ruimte om naast spelen en varen, lekker te picknicken. De voormalige boerderij is omgebouwd tot gezellig tuinhuis, waarin zich eveneens een ruimte bevindt voor het vieren van kinderfeestjes. Ook bij slecht weer zijn de mogelijkheden eindeloos. Er kunnen spelletjes worden gedaan, er is muziek en natuurlijk allerlei lekkernijen.

Ook voor het geven van een bijzonder familiefeest is de speeltuin een uitstekende locatie. Kinderen kunnen zich vermaken op de speeltoestellen terwijl de ouderen genieten in het tuinhuis of op het terras. Tot slot organiseert de Speelakker ook geregeld leuke activiteiten, zoals speurtochten, braderieën of een kampeerweekend voor kids.

Stats & tags


Noordwijkerhout, Zuid-Holland, Nederland
Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling