Introductie

Waar zijn de speeltoestellen kunstobjecten? Juist, bij De Spelerij! Hou je naast klimmen, glijden, rennen en springen van knutselen en ontdekken? Dan ben je hier goed.

Ga naar de website van De Spelerij

Historie en populariteit

Beeldend kunstenaar Jos Spanbroek is van oorsprong poppenmaker en –speler. De beeldend kunstenaar is de oprichter van De Spelerij. Het terrein is het atelier, werkplaats en tentoonstellingsruimte ineen. De in het Gelderse Haalderen geboren kunstenaar struint graag sloperijen af. De gevonden materialen blaast hij nieuw leven in, door ze te verwerken in speelobjecten.

Locatie

De Spelerij ligt op een schitterende locatie in de Gelderse plaats Dieren. Het park grenst de bossen van de Veluwezoom. Met de auto is het uitstekend bereikbaar. Komt u met het openbaar vervoer, dan moet u rekening houden met een korte wandeling. De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich op 11 minuten loopafstand.

Programma / activiteiten

De Spelerij bestaat uit drie delen: De Galerij, speeldeel De Spelerij en De Uitvinderij. De meeste activiteiten bij het speelgedeelte zijn buiten. Sommige attracties zijn overdekt, zodat je ook lekker kunt spelen als het regent. Je vindt hier bijzondere dingen, zoals een bellenblaasmachine, een Tarzankuil en een hijskraan. Bij mooi weer kun je heerlijk met water en zand kliederen bij de waterspeelplaats. Werkplaats De Uitvinderij ligt midden in de speeltuin. Hier kun je naar hartenlust aan de slag met metaal, piepschuim, hout, verf en nog veel meer. Ouders mogen hun kinderen helpen, maar er is altijd begeleiding aanwezig. Kinderen maken op een leuke manier kennis met techniek en ambachtelijke werkzaamheden. Ook kleine kinderen kunnen hier aan de slag: er is een knutseltafel. Bij De Galerij waan je je in een schilderij. Op deze plek cultuur, natuur en techniek samen.

Stats & tags


Dieren, Gelderland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling