Introductie

Gratis toegankelijke tuin met sfeervolle theeschenkerij. De Steinsetuin bestaat onder andere uit een siertuin, een pluktuin en een moestuin.

Ga naar de website van De Steinsetuin

Historie en populariteit

Tot 2006 was pluktuin De Steinsetuin nog een weiland. De tuin is nog niet af. Elke keer komt er een stukje bij. Zo is het theehuis geopend in 2009 en is er in 2007 een stuk siertuin bijgekomen. Eigenaar van De Steinsetuin is Marga Vriezen.

Locatie

Ten noorden van Gouda ligt De Steinsetuin, in het plaatsje Haastrecht. Met het openbaar vervoer dient u rekening te houden met een wandeling. De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich op bijna 30 minuten loopafstand. Met de auto is de pluktuin uitstekend bereikbaar.

Programma / activiteiten

De Steinsetuin is een pluktuin met een sfeervolle theeschenkerij, winkel, siertuin, boomgaard en een moestuin. De toegang tot de tuinen is gratis. Om bij de moestuin te komen, neemt u het trekpontje vanuit de siertuin. Hiernaast ligt ook de boomgaard. In de pluktuin staan ruim 40 plantensoorten die u mag plukken voor op de vaas. Dit kan al vanaf €5,- per bos. Overal in de tuin staan zitjes: onder de hooiberg, op het terras, de siertuin en op het gras. Genoeg fijne plekjes om uw lunch, taart of huisgemaakt soep en drankjes te nuttigen, die verkrijgbaar zijn in de winkel en het theehuis. De theeschenkerij is gevestigd in een prachtige oude boerderij. Aansluitend is het terras, vanwaar u uitzicht heeft over de tuin en de omliggende weilanden. Wilt u leren hoe u een bloemstuk maakt? Of een workshop schilderen volgen? Ook hiervoor kunt u bij De Steinsetuin terecht. In het winkeltje kunt u elke dag zelfgemaakte taart kopen. Ook zijn er zacht geprijsde tuin- en cadeauartikelen verkrijgbaar. Vanaf half mei tot en met september is de tuin op vrijdag en zaterdag open voor publiek. In juli en augustus kunt u daarnaast ook op donderdag terecht. Het theehuis is het gehele jaar open voor groepen; op bespreking.

Stats & tags


Haastrecht, Zuid-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling