Introductie

Wat ruim twintig jaar geleden ooit begon met het rooien van oude hagen en heesters is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest bewierookte tuinen van ons land. Te midden van de rechtlijnigheid van de Noordoostpolder ligt de Stekkentuin in al zijn ronde vormen, een pareltje op tuingebied. En een must voor iedere tuinliefhebber. Al was het alleen maar omdat de vrouw met de groene vingers, Wies Voesten, misschien wel het stekje voor je heeft waar je altijd al naar op zoek was.

Ga naar de website van De Stekkentuin

Historie en populariteit

Inmiddels is de tuin zo’n 25 jaar oud, maar de geest is nog lang niet verdwenen bij de tuinierster uit Espel. Nieuwe plannen zijn er nog steeds en sluiten aan op inmiddels gerealiseerde plannen. Waarbij het zoals gezegd ooit begon met het weghalen van oude hagen en heesters. Vervolgens werden de ronde contouren die de tuin nu nog steeds een bijzonder accent geven in de rechtlijnigheid van de polder toegevoegd. Een vijver werd aangelegd en stukje bij beetje werd de tuin groter en groter. Zo groot dat waar de Stekkentuin ooit begon met stekken van derden inmiddels de situatie is bereikt dat anderen voor stekken naar Espel rijden.

Locatie

De Stekkentuin ligt in Espel in de Noordoostpolder. Een bezoekje aan de prachtige tuin kan daarom prima gecombineerd worden met een bezoek aan de grootste toeristische trekpleister van de Noordoostpolder: Schokland. Dit voormalige Zuiderzee- en IJsselmeereiland, dat door de inpoldering van de Noordoostpolder plots omgeven werd door land, wordt jaarlijks door ruim 40.000 mensen bezocht. Overigens werd Schokland ten tijde van de drooglegging in 1942 al niet meer vast bewoond. In 1859 werd het dorp om veiligheidsreden geëvacueerd en de oorspronkelijke bewoners mochten niet meer terugkeren. Schokland staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Programma / activiteiten

Het hele bloeiseizoen door worden er diverse evenementen georganiseerd door de Stekkentuin, veelal in combinatie met andere festiviteiten. Raadpleeg de website van de Stekkentuin voor de meest actuele informatie hieromtrent.

Stats & tags


Espel, Flevoland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling