Introductie

De Theefabriek is een museum, winkel en schenkerij in één. Ook beschikt de Theefabriek over de grootste en meest uitgebreide theekaart ter wereld. In de winkel zijn alle theesoorten te koop, zodat bezoekers thuis ook kunnen genieten van de beste thee. De Theefabriek is gevestigd in de provincie Groningen in de voormalige kerk en pastorie van het dorpje Houwerzijl. Elk jaar wordt de fabriek door duizenden bezoekers bezocht. In de Theefabriek komen bezoekers alles te weten over thee, vanaf de plant tot aan het drinken.

Ga naar de website van De Theefabriek

Historie en populariteit

In 1989 werd er een wedstrijd gehouden op de radio. De winnaar mocht een kerk in Houwerzijl kopen voor het symbolische bedrag van 1 euro. Om deze prijs in de wacht te slepen moesten de deelnemers met een uniek idee komen om van het kerkje een toeristisch-creatief bedrijf te maken. Een paar studenten hadden het idee om er een thee-musuem, schenkerij en winkel in één van te maken. Zij schreven een uitgebreid plan van aanpak en stuurden het plan naar de radio. Er deden 80 deelnemers mee, maar het idee van de studenten sloeg het meeste aan bij de jury. Een jaar later, in 1990, werden de deuren van De Theefabriek geopend.

Locatie

Door de publiciteit van de wedstrijd was het vanaf het begin af aan enorm druk, waardoor de bedrijfactiviteiten door de jaren heen groots werden uitgebreid. Vandaag de dag verwelkomt het succesvolle bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers.

Programma / activiteiten

De Theefabriek bevindt zich in het Noordwesten van de provincie Groningen in het dorpje Houwerzijl. Met de auto goed te bereiken.

De Theefabriek biedt diverse activiteiten op het programma, waaronder het theemuseum, de theeschenkerij en de theewinkel voor een leuk aandenken of cadeautje. In het museum komt men alles te weten over de geschiedenis van de thee en hoe thee precies gemaakt wordt. In de theeschenkerij kan men ontzettend veel verschillende soorten thee proeven. De Theefabriek heeft maar liefst 300 soorten thee in huis.

Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan workshops, zoals theezakjes vouwen, die regelmatig worden gehouden. En, kunnen groepen en gezelschappen die iets te vieren hebben hier een gezellige tijd met elkaar doorbrengen.

De Theefabriek is een waar paradijs voor elke theeliefhebber.

Stats & tags


Houwerzijl, Groningen, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling