Introductie

Je kunt het zo gek niet bedenken, of je ziet het hier. Bij De Tuinen in Appeltern doe je inspiratie op in maar liefst 200 modeltuinen, met elk z’n eigen sfeer.

Ga naar de website van De Tuinen van Appeltern

Historie en populariteit

Hovenier Ben van Ooijen startte begin jaren tachtig in Appeltern. Om zijn klanten een beter beeld te geven van zijn ideeën, maakte hij een aantal voorbeeldtuinen. De modeltuintjes waren al snel in trek. Van Ooijen besloot hierop een groter tuinenpark aan te leggen. Hierin kwamen alle Nederlandse producten en planten aan bod. Bezoekers kregen informatie over prijzen, leveranciers en groenbedrijven. Wat begon als een park van een halve hectare groot, is uitgegroeid tot een modeltuinencomplex van wel 15 hectare. Nog altijd zijn De Tuinen in ontwikkeling: er komt nog zo’n 7 hectare bij. Anno 2010 staat De Tuinen naast informatie en inspiratie ook voor beleving en vermaak. In 2011 wordt er een klein museum geopend, waar een tentoonstelling te zien is over 25 jaar De Tuinen.

Locatie

De Tuinen liggen in Appeltern, een plaats in het land van Maas en waal.

Programma / activiteiten

Geen idee welke stijl je nou het meest aanspreekt op tuingebied? Of hoe je die schaduwborders toch bloeiend krijgt? Wat je tuinvragen ook zijn, bij De Tuinen in Appeltern vind je vast het antwoord. In totaal zijn er maar liefst 200 modeltuinen, waar je je kunt laten inspireren en informeren. Iedere tuin heeft zijn eigen karakter, die is je ziet in de bestrating, het meubilair en de beplanting. Je kunt hier uren rond dwalen langs vijvers, romantische rozenbogen, strakke loungetuinen, geurige kruiden, bomentuinen en uitbundig bloeiende vaste planten. Na elke bocht ontdek je weer een nieuwe stijl en sfeer. Ook is er aandacht aan stadstuintjes en balkontuintjes. U kunt de kinderen meenemen, want er is voor hen van alles te doen: dwalen in het doolhof, ravotten in de natuurlijke speelhof, klimmen en klauteren in de speeltuin of het kabouterpad lopen. Het park is drie restaurants rijk.

Stats & tags


Appeltern, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling