Introductie

Bij Sneeuwbaan de Uithof kun je 365 dagen per jaar skiën en snowboarden op ‘echte’ sneeuw. De pist is 211 meter lang.

Ga naar de website van De Uithof Sneeuwbaan

Historie en populariteit

Sinds oktober 1983 is De Uithof het grootste schaatscentrum van Europa. Op 17 december 1970 werd gestart met de bouw van het sportcomplex. Drie jaar later werd het ijspaleis geopend. In die tijd was er een ijshockeyhal en een schaatsbaan van 400 meter. In 1989 is de schaatsbaan overkapt, zodat onder alle weersomstandigheden geschaatst kan worden. Het wereldkampioenschap schaatsen voor de dames werd hier in 1979 gehouden. Het EK voor heren werd in 1983 gereden in de Uithof. In 2000 is het sportpark fors uitgebreid. Er kwam een sneeuwbaan, health club, klimwand en een kartbaan.

Locatie

Sneeuwbaan de Uithof ligt in Den Haag en is makkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. De bushalte ligt op drie minuten lopen. Combinatietip: bezoek het strand of park Clingendeal; een prachtig park met rododendrons, voorjaarsbloeiers, monumentale gebouwen, een theeschenkerij en oude bospaadjes.

Programma / activiteiten

De Uithof is een veelzijdig overdekt sportpark met onder andere een schaatsbaan, klimwand, kartbaan, health club en sneeuwbaan. De indoor piste is maar liefst 211 meter lang en zijn vier liften. Lang wachten voor de lift is er dus niet bij. Op de piste ligt ‘echte’ sneeuw en wordt regelmatig geprepareerd voor een optimaal resultaat. Materiaal kunt u huren tegen scherpe prijzen. U mag vrij skiën en snowboarden. Heeft u geen ervaring? Dan wordt aangeraden een les of cursus te volgen. Er zijn talloze lessen; voor de beginner, freestyle lessen voor gevorderde waaghalzen, cursussen speciaal voor senioren en voor kids vanaf acht jaar. De sneeuwbaan is het hele jaar door dagelijks geopend.

Stats & tags


Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Skihallen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling