Introductie

De Vosselhoeve is een oude, gezellige boerderij waar bezoekers een spelletje boerengolf, ofwel weilandgolf kunnen spelen of leren. Boerengolf is in Nederland de snelst groeiende buitensport en is een variant op het algemene golfspel. Bij boerengolf wordt het spel golf gespeeld op een weiland veelal met een stok waar zich een klomp op bevindt. Bezoekers dienen de boerengolfbaan in zo min mogelijk slagen af te leggen. Deze leuke buitenactiviteit is geschikt voor jong en oud en zowel voor kleine als grote groepen. Behalve boerengolf kan men op De Vosselhoeve eveneens handboogschieten, boerendarts spelen en klootschieten.

Ga naar de website van De Vosselhoeve

Historie en populariteit

De Vosselhoeve is een historische boerderij die dateert uit 1860. Deze karakteristieke boerderij bestaat uit een dubbel voorhuis waarachter zich een ruimte voor veestalling bevindt. De boerderij is vanaf 1910 eigendom van de familie Vosselman. Het was in de beginjaren een gemengd bedrijf met kippen, koeien, varkens en verschillende akkerbouwgewassen zoals voederbieten, aardappelen, haver, gerst en rogge. In de periode 1980 tot 2001 beschikte het bedrijf over 70 melkkoeien. Helaas moesten alle koeien worden geruimd toen in de omgeving M.K.Z uitbrak. Vandaag de dag lopen er koeien, kalfjes, lama’s en ezels rond en vanaf 2006 is het mogelijk om hier onder meer te boerengolfen en te handboogschieten. Jaarlijks komen vele dagjesmensen en mensen uit de buurt graag een balletje slaan bij de Vosselhoeve.

Locatie

De Vosselhoeve is gelegen in Epe, een plaats in het noordoostelijk deel van de Veluwe in de provincie Gelderland. Met eigen vervoer is de golfboerderij uitstekend te bereiken.

Programma / activiteiten

Bij de Vosselhoeve kunnen bezoekers zich uitstekend vermaken met een potje boerengolf, een variant op het reguliere golfen. In zo min mogelijk slagen dient men de boerengolfbaan met 10 holes af te leggen. Op de golfboerderij kunnen gasten de techniek en de fijne kneepjes leren, zodat deze activiteit openstaat voor alle leeftijden. Voor kinderen is er de speciale kinderboerengolf. Naast golfen kan men hier teven handboog- en klootschieten, koersbal spelen of zich wagen aan een potje boerendart, een variatie op het gewoon darten.

De boerengolfboerderij is eveneens een uitermate geschikte locatie voor het vieren van kinderfeestjes. Er zijn verschillende arrangementen samengesteld voor diverse leeftijden. Een spelletje weilandgolf, handboogschieten en het eten van iets lekkers, kan met leuke boerderijspelletjes worden gecombineerd op de Vosselhoeve.

Stats & tags


Epe, Gelderland, Nederland
Entertainment, Recreatiecentra

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling