Introductie

Historie, natuur en ontspanning komen bij elkaar bij restaurant en partycentrum de Vughtse Heide in Vught. Wat betreft historie is het Brabantse dorp vooral bekend als plaats waar tijdens de Tweede Wereldoorlog één van de drie Nederlandse concentratiekampen gevestigd was. Tegenwoordig is op deze plek het Nationaal Monument Kamp Vught gevestigd, een museum dat de historie verschrikkingen van dit kamp uitgebreid heeft gedocumenteerd. Daarnaast is er de Vughterheide, een bosrijk gebied met prachtige wandelroutes en heerlijke fietstochten. Ontspannen tenslotte doe je in restaurant en partycentrum de Vughtse Heide zelf, waar diverse mogelijkheden zijn om alle indrukken van een bijzondere dag nog een rustig te bespreken.

Ga naar de website van de Vughtse heide

Historie en populariteit

Gastheer en gastvrouw in restaurant en partycentrum de Vughtse Heide zijn Paula en Pieter Dekkers–de Bonth. Het horecaechtpaar nam het etablissement in 1999 over en een grondige metamorfose heeft geleid tot een prachtig bedrijf waar de mogelijkheden om heerlijk te ontspannen legio zijn.

Locatie

De Vughtse Heide ligt op een bijzondere locatie, te midden van natuur en historie. De Vughterheide, het natuurgebied in de nabijheid van restaurant en partycentrum de Vughtse Heide, beslaat 153 hectare en bestaat voornamelijk uit bos, maar ook heidevelden tref je hier aan. Op Nationaal Monument Kamp Vught zijn er voor zowel volwassen als voor scholieren diverse programma’s ontwikkeld. Volwassen kunnen bij het Nationaal Momunent Kamp Vught een rondleiding boeken, waarbij het mogelijk is zelf extra onderdelen toe te voegen. Een voorbeeld hiervan is een wandeling op eigen gelegenheid naar de fusilladeplaats van Kamp Vught. Deze ligt op zo’n vijftien minuten lopen van het kamp. Op de fusilladeplaats staat een gedenkteken met daarop de namen van de 329 mannen die hier zijn doodgeschoten.

Programma / activiteiten

Een bijzondere manier om de regio te ontdekken is per elektrische scooter, een arrangement dat te boeken is via restaurant en partycentrum de Vughtse Heide. Daarnaast wordt er momenteel hard gewerkt aan de realisatie van enkele nieuwe arrangementen zoals frisbeegolf en straat- en bosgolf. Een en ander is uiteraard te combineren met diverse heerlijke buffetmogelijkheden, zodat restaurant en partycentrum de Vughtse Heide de ideale plek is voor een heerlijk en compleet dagje uit.

Stats & tags


Vught, Noord-Brabant, Nederland
Dieren & Natuur, Natuur

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling