Introductie

Zwembad De Wiel, aan de rand van Schagen, is uitgerust met een 25 meter bad dat is gevuld met aangenaam warm water. De watertemperatuur bedraagt 29 graden en de diepte in dit bad loopt op van 1.20 tot bijna 4 meter. Daarnaast beschikt het zwembad over een instructiebad met een watertemperatuur van 33 graden en een maximale diepte van 1 meter 10. Er is eveneens een peuterbadje voor de kleintjes onder ons, een bubbelbad voor wat relaxte momenten, een stoomcabine voor complete ontspanning en het openen van de poriën, een raket met glijbaan en als klapper op de vuurpijl nog een super lange glijbaan met een lengte van 73,5 meter die is voorzien van lichteffecten.

Ga naar de website van De Wiel

Historie en populariteit

Zwembad De Wiel is gelegen aan een meertje met strand, speelweide en klimattributen. Bezoekers kunnen hier gratis gebruik van maken. In de zomer kan men via een voordelig laag tarief het strandje combineren met een frisse duik in het zwembad. En wie is uitgezwommen in zwembad De Wiel kan terecht in het restaurant voor een hapje en een drankje.

Locatie

Zwembad De Wiel is in Schagen en omgeving door de jaren heen een bekende en geliefde publiekstrekker geworden. Zowel de inwoners van de gemeente Schagen zelf, als gasten uit de omgeving, brengen graag wat uurtjes zwemmend door in het zwembad. Tijdens de zomermaanden mag het zwembad ook bezoekers uit binnen- en buitenland verwelkomen, mede dankzij het strandje naast De Wiel.

Programma / activiteiten

Zwembad De Wiel is gelegen in de gemeente Schagen, een stad in de provincie Noord-Holland. De accommodatie is prima met eigen vervoer te bereiken. De stad is tevens goed bereikbaar voor wie met het openbaar vervoer reist. De gemeente beschikt over een klein station.

Zwembad De Wiel biedt alle zwemingrediënten die nodig zijn voor een dagje waterplezier. Voor jong en oud is hier van alles te beleven. Er is een 25 meter bad met een diepte oplopend tot circa 4 meter. Er is een instructiebad, een bubbelbad, peuterbadje, stoomcabine en een super lange glijbaan die is uitgerust met spetterende lichteffecten.

Bezoekers kunnen hier recreatief zwemmen, maar er worden ook zwemlessen en andere wateractiviteiten georganiseerd in het zwembad zoals diverse aquasporten, trimzwemmen, babyzwemmen en zwangerschapszwemmen. Kinderen kunnen hun kinderfeestje vieren in het zwembad en geregeld wordt er een avondje disco zwemmen georganiseerd, met een echte Disco-Drive-In-Show. Het gezellige restaurant van zwembad De Wiel biedt bezoekers een hapje en een drankje na hun sportieve inspanningen.

Stats & tags


Schagen, Noord-Holland, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling