Introductie

Het Defqon 1 is een festival dat jaarlijks in Nederland door Q-Dance wordt georganiseerd. Het is een dancefestival dat geheel in het teken van de elektronische hardcore en hardstyle muziek staat. Het evenement vindt plaats op het evenemententerrein in Biddinghuizen. Alle dance en house liefhebbers komen hier aan hun trekken. Het festival biedt een verscheidenheid aan muziekstijlen voornamelijk in de hardere stijlen, zoals hardtrance, techno beats, jump, hardcore en hardstyle. De beste DJ’s worden van stal gehaald om bezoekers uit hun dak te laten gaan. Defqon 1 wordt doorgaans in de maand juni georganiseerd en wordt afgesloten met een prachtig vuurwerk.

Ga naar de website van Defqon 1

Historie en populariteit

Defqon 1 vond voor de eerste keer plaats in 2003. Het dancefestival wordt door Q-Dance georganiseerd en biedt een programma van hoofdzakelijk elektronische hardstyle en hardcore muziek. Het evenement werd in de beginjaren op het strand van Almere gehouden, maar is inmiddels verplaatst naar het evenemententerrein in Biddinghuizen. Het festival onderscheidt zich van andere festivals door zijn extraatjes. Zo werd er in 2006 een man tot meer dan 100 meter de hoogte in gekatapulteerd en waren er in 2008 jetski’s aanwezig en konden bezoekers bungeejumpen. Het evenement trekt jaarlijks naast Nederlandse liefhebbers van hardcore eveneens vele Duitse, Spaanse en Italiaanse hardhousers.

Locatie

Defqon 1 vindt jaarlijks plaats in Biddinghuizen, een dorp dat behoort tot de gemeente Dronten in de provincie Flevoland. Het evenemententerrein is in de nabijheid van Walibi World gelegen en de gemakkelijkste manier om bij dit festival te komen op donderdag en vrijdag is met het openbaar vervoer. Vanaf het station Lelystad Centrum of ‘t Harde rijden pendelbussen. Op zaterdag is het terrein niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Dan wordt aangeraden met de auto of met een georganiseerde busreis te komen.

Programma / activiteiten

Festivalgangers van Defqon 1 hebben de mogelijkheid om op het terrein te kamperen. Zij kunnen dan alvast genieten van de pre-party bij het vallen van de avond. Tijdens de festivaldagen bieden circa 13 areas de meest toonaangevende DJ’s uit de harde stijlen. Er wordt veel gebruik gemaakt van spectaculaire lichteffecten en het soort muziek wordt met een kleur aangeduid. De blue, black, grey, purple, white, gold, magenta en red gebieden zijn open voor festiviteiten en muziek. Na afloop kunnen bezoekers nog genieten van de after-party en niet te vergeten het geweldige knalvuurwerk. Het festival Defqon 1 is één groot hardcore avontuur.

Stats & tags


Biddinghuizen, Flevoland, Nederland
Evenementen, Juli

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling