Introductie

Zeer grote en afwisselende tuin, met uiteenlopende kunstobjecten. Met galerie en paviljoen; te midden van het idyllische Drentse landschap.

Ga naar de website van Dehullu Beelden in Gees

Historie en populariteit

Komt u met een groep, dan kunt u een inleiding krijgen over het ontstaan van de tuin.

Locatie

Dehullu Galerie en Beeldentuin ligt iets ten oosten van Hoogeveen. Het openbaar vervoer naar Gees is goed. De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich op 900 meter van de Beeldentuin. Met de auto is Dehullu uitstekend bereikbaar. De tuin ligt midden in het groene Drentse landschap. Gees ligt vlakbij Emmen. Een combinatiebezoek van Dehulle en diertuin Emmen is een aanrader.

Programma / activiteiten

Dehullu bestaat uit een galerie, een paviljoen en een tuin van maar liefst zeven hectare groot. De collectie in de galerie wisselt in de herfst en in de zomer. U treft hier zeer uiteenlopende kunstwerken, van schilderijen tot houten objecten, van bronzen beelden tot bijzonder glaswerk en sieraden. De grotere kunstobjecten bevinden zich in de beeldentuin. Door het tuinpark staat bankjes, van waar u prachtig zicht heeft op de kunstwerken, de tuin en het Drentse landschap. Ook bij het paviljoen kunt u heerlijk zitten. Hier wordt eigengemaakte vlierbloesemsap en koek geserveerd; naast het gangbare kopje koffie. De beeldentuin is een enorme tuin, met afwisselende parkachtige gedeelten, boomgroepen, vijvers, maar ook bloeiende borders, weelderige rozen, geraniums, grassen en een slingerend bospad. De ideale achtergrond voor de diverse kunststijlen. Veruit de meeste kunstenaars die hier hun werk tentoonstellen, zijn Nederlands. Daarnaast is er ook veel werk te zien van Duitse kunstenaars. Van mei tot en met september is de tuin open van woensdag tot en met zondag. Buiten de zomer zijn de openingstijden wellicht beperkt. Groepen vanaf 30 personen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden en –dagen terecht. Een lezing en rondleiding behoort dan tot de mogelijkheden.

Stats & tags


Gees, Drenthe, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling