Introductie

Talloze musea, diverse attractieparken, een prachtige binnenstad waar je werkelijk struikelt over de historische monumenten, het politieke centrum van ons land en als klap op de vuurpijl ook nog eens een van de meest populaire badplaatsen van Nederland. Den Haag, als je het daar niet leuk vindt, dan vind je het nergens in Nederland meer leuk.

Ga naar de website van Den Haag

Historie en populariteit

De geschiedenis van Den Haag is een roemrijke. Al vanaf het feitelijke begin van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden in 1588 was Den Haag de staat waar de Staten-Generaal resideerde. Den Haag groeit al snel uit tot de derde stad van Nederland, na Amsterdam en Rotterdam. Maar de stad ontwikkelt zich niet alleen op landelijk politiek niveau. Den Haag wordt ook het centrum van het Internationale Recht door de vestiging van het Internationale Strafhof. En daarnaast rijst ook de culturele Haagse ster tot ongekende hoogte, dankzij grote kunstenaars als Jozef Israëls en Hendrik Willem Mesdag, wiens Panorama Mesdag ook nu nog jaarlijks vele tienduizenden bezoekers trekt.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden zijn er meer dan voldoende in Den Haag, zelfs te veel om in een dag te bezichtigen. Met meer dan 1100 Rijksmonumenten is Den Haag na Amsterdam, Maastricht, Utrecht en Leiden de stad met de meeste monumenten. Een wandeling door het historisch centrum van Den Haag is dan ook als een wandeling door een groot openluchtmuseum. De prachtige gevels, de statige herenhuizen, de nauwe gangetjes en de pittoreske hofjes maken van Den Haag een bijzonder aangename stad om heerlijk in rond te struinen. Daarnaast kent de stad vele musea, waarvan het Mauritshuis de bekendste is. Frans Hals, Johannes Vermeer en zelfs Rembrandt van Rijn zijn in dit prachtige museum te bezichtigen. En voor iedereen niet alleen Den Haag wil bekijken, maar tegelijk ook de rest van Nederland wil zien, is er natuurlijk Madurodam.

Evenementen

Evenementen en Den Haag is als vis en water. Den Haag biedt onderdak aan het grootste gratis popfestival van Nederland, Parkpop. Jaarlijks komen meer dan 250.000 bezoekers af op dit bijzondere festival. Een ander evenement dat bij velen tot de verbeelding spreekt is het Vuurwerkfestival in Scheveningen dat jaarlijks op rond de 200.000 bezoekers mag rekenen. De avond voor Koninginnedag is traditioneel Koninginnenach. En ook deze avond vol muziek mag zich verheugen op meer dan 250.000 bezoekers.

Stats & tags


Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Steden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling