Introductie

Het Diamant Museum Amsterdam geeft bezoekers inzicht in het verleden van diamanten, waarbij de reis terug wordt gevoerd naar drie miljard jaren terug en zal eindigen bij het tot stand komen van een sieraad. Er is een permanente collectie met schitterende sieraden en juwelen aanwezig in het museum, maar er zijn ook wisselende collecties te bewonderen. Kijken is bijzonder interessant, maar de belevenis wordt nog leuker door de videopresentaties, die er gegeven worden. Zo wordt bijvoorbeeld een videoprogramma vertoond, waarbij bezoekers een spectaculaire diamantroof op beeld kunnen zien.

Ga naar de website van Diamant Museum Amsterdam

Historie en populariteit

De diamant en de stad Amsterdam zijn al sinds 1586 met elkaar verbonden en het Diamant Museum is opgericht met als doelstelling om de kennis over de geschiedenis van diamanten te vergroten. De rijke diamantgeschiedenis trekt veel toeristen naar het museum, maar ook bezoekers uit eigen land vinden de weg naar het Museumplein, waar het Diamant Museum is gevestigd.

Locatie

Het Diamant Museum Amsterdam is gevestigd in een prachtig gerenoveerde villa, die aan het Museumplein is gelegen. Bezoekers met de auto kunnen een parkeerplek zoeken in de parkeergarage, die zich tegenover het concertgebouw bevindt. Wie met het openbaar vervoer komt, kan gebruik maken van diverse tramlijnen en op een paar minuten lopen vanaf het museum is tegenover het Rijksmuseum de steiger voor rondvaartboten gelegen.

Programma / activiteiten

De expositiezalen zijn op de eerste en tweede verdieping gelegen en zijn opgedeeld in tien verschillende thema’s. Op de tweede verdieping van het Diamant Museum worden ook wisselende exposities georganiseerd. Een aantrekkelijk onderdeel van de tentoonstelling is de belevenis Diamond Experience, waarbij bezoekers als het ware in het hart van de diamant terechtkomen. Maar bezoekers kunnen ook kennis maken met de verschillende testmethodes, om een diamant op echtheid te controleren.

In het museum is een koffiecorner gevestigd, waar bezoekers na het bekijken van de collecties terecht kunnen om een kopje te koffie te drinken. Daarnaast kunnen zij eveneens een kijkje nemen in de museumwinkel, waar een diversiteit aan producten wordt aangeboden.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling