Introductie

In het Dick Bruna Huis is het werk van Dick Bruna te zien. Een permanente tentoonstelling geeft bezoekers van alle leeftijden een goed overzicht van Dick Bruna’s affiches, prenten, Nijntje boekjes, boekomslagen en meer. Originele schetsen en verschillende technieken tonen door de jaren heen onder meer de ontwikkeling van Nijntje.

Ga naar de website van Dick Bruna Huis

Historie en populariteit

Behalve de pen- en inkttechnieken van dit konijntje, worden ook personages uit verschillende andere kinderboeken tentoongesteld en kunnen bezoekers vrij werk, postzegels, affiches en opdrachten die Dick Bruna voor onder meer Amnesty International maakte hier tevens bezichtigen. Tot slot geven diverse documentaires in het Dick Bruna Huis een goed beeld van zijn werkproces.

Locatie

Dick Bruna ontwierp zijn Nijntje het konijntje in 1955 en is daarmee door de jaren heen uitgegroeid tot een echte beroemdheid. Hij schiep internationale bekendheid met zijn personage in de kinderboeken en werd een waar design icoon. Naast Nijntje werd Dick Bruna eveneens de geestelijke vader van onder andere Lotje, Eegje Egel, Betje Big, het hondje Snuffie, Gobe en de beertjes Boris en Barbara. Het werk van Bruna kenmerkt zich door een directe en eenvoudige tekenstijl. Sinds 18 februari 2006 is zijn oeuvre permanent te zien in het Dick Bruna Huis.

Programma / activiteiten

Het Dick Bruna Huis is gelegen in de stad Utrecht, provincie Utrecht. Het huis is goed met eigen vervoer en openbaar vervoer te bereiken en bevindt zich tegenover het Centraal Museum.

In het Dick Bruna Huis is het complete werk van Dick Bruna als permanente tentoonstelling te bezichtigen door mensen van alle leeftijden. De prenten, boekomslagen, affiches, tekeningen en natuurlijk de Nijntje boekjes, het is hier allemaal te zien. Er worden rondleidingen op aanvraag georganiseerd en op de begane grond van het museum bevindt zich een museumwinkel, waar boeken over het leven van Bruna te koop zijn, maar ook schrijfwaren, speelgoed en andere souvenirs.

Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd, zoals een voorlees- of tekenmiddag en kunnen kinderen op een speelse wijze kennismaken met de grondbeginselen van beeldende kunst, zoals lijnen, kleuren en vormen. Ze kunnen knutselen in het atelier, spelletjes spelen en zelfs hun verjaardag vieren in het Dick Bruna Huis.

Stats & tags


Utrecht, Utrecht, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling