Introductie

Het Dickens Festijn Deventer is een tweedaags evenement dat ieder jaar plaatsvindt in de historische binnenstad van Deventer, in het weekend voor Kerstmis. Het is een evenement dat in het teken staat van de populaire Engelse schrijver Charles Dickens. In het betreffende weekend vult de stad zich met de verschillende personages uit zijn boeken. Zo komen bezoekers de weesjongen Oliver Twist tegen, maar komen zij ook oog in oog te staan met de vrek Scrooge en de drie geesten. Circa 900 personages komen tot leven en zorgen voor een waar spektakel. Tijdens het Dickens Festijn Deventer kunnen bezoekers tevens genieten van tal van activiteiten in de binnenstad.

Ga naar de website van Dickens Festijn Deventer

Historie en populariteit

Charles Dickens was en is de bekendste Engelse schrijver uit de 19e eeuw. Hij leefde van 1812 tot 1870 en hij beschreef voornamelijk de sprookjesachtige wereld van zijn vroegere jeugd. Het Dickens Festijn Deventer, waarin zijn personages tot leven komen, vond voor het eerst plaats in 1990 in het weekend voor Kerstmis. Het evenement werd georganiseerd op initiatief van middenstanders en buurtbewoners en speelde zich af in het oude deel van de binnenstad, het middeleeuwse Bergkwartier. Het werd een groot succes dus werd besloten het evenement jaarlijks terug te laten keren. Naar schatting tussen de 100.000 en 130.000 mensen uit binnen- en buitenland bezoeken jaarlijks het Dickens Festijn Deventer.

Locatie

Het Dickens Festijn Deventer wordt georganiseerd in de oude binnenstad van Deventer, provincie Overijssel. Het evenement speelt zich af in verschillende straten, maar de toegang is alleen mogelijk via de Keizerstraat. Het festijn is goed met het openbaar vervoer te bereiken en wie met eigen auto komt, kan parkeren op de extra parkeerterreinen. Vanaf hier rijden pendelbussen.

Programma / activiteiten

Het Dickens Festijn Deventer wordt jaarlijks in het weekend voor Kerstmis gehouden. Honderden personages uit de beroemde boeken van Charles Dickens komen tijdens dit tweedaagse evenement tot leven. Zo worden Scrooge, Oliver Twist en de Christmas Carol zangers levensecht nagespeeld. Maar ook de sociale tegenstellingen tussen armoede en rijkdom wordt uitgebeeld. Er lopen weeskinderen, zwervers en dronkaards rond, maar ook deftige notabelen, kantoorklerken en kastanjeverkopers.

Tijdens het evenement vinden er in de binnenstad van Deventer tevens allerlei kerstactiviteiten plaats, zoals de diverse kerstmarkten en de concerten in de kerken, waar muziekverenigingen en koren aan deelnemen. Met het Dickens Festijn Deventer wordt de stad compleet getransformeerd in Deventer Kerststad. Leuk en gezellig voor iedereen!

Stats & tags


Deventer, Overijssel, Nederland
December, Evenementen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling