Introductie

DierenPark Amersfoort heeft bijna 130 diersoorten in haar collectie. Het park schrijft de P van DierenPark met een hoofdletter om aan te geven dat het een park is dat een geheel vormt met het aangrenzende bosgebied Birkhoven.

Ga naar de website van DierenPark Amersfoort

Historie en populariteit

DierenPark Amersfoort is op 22 mei 1948 opgericht door Piet Knoester en Wim Tertoolen onder de naam Dierenpark Birkhoven. De taken waren verdeeld want Tertoolen was een horecaman en Knoester had verstand van dieren. Het park begon klein met alleen een kameel, een kraagbeer, een dril en een aantal boederijdieren. Met de groeiende populariteit van het park groeide ook de dierencollectie. In 1954 kwamen de eerste katachtigen (twee panters en twee leeuwen) en in 1956 werden de eerste olifanten ingevlogen. In 2008 mocht de dierentuin in totaal 700.000 bezoekers verwelkomen (inclusief abonnementhouders).

Locatie

DierenPark Amersfoort ligt aan de westzijde van Amersfoort, aan de rand van bosgebied Birkhoven.

Programma / activiteiten

DierenPark Amersfoort bevat themagebieden waaronder het Berenplein, het Doolhof der Dwergen (kleine dieren), Japanse Tuin, Paleis van Koning Darius (dieren gescheiden door een glaswand), De Savanne (Afrikaanse savanne), De Nacht (nachtdieren in het donker), De Sahara en het DinoBos. In het DinoBos zijn 70 levensgrote dinosaurussen te zien langs een wandelroute van bijna een kilometer. Daarnaast zijn in het park verschillende cafe’s en restaurants te bezoeken om even op krachten te komen.

Stats & tags


Amersfoort, Utrecht, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling