Introductie

Dierenpark De Oliemeulen bevat ongeveer 150 verschillende diersoorten. De slogan van het park luidt: “Het vreemdste dierenpark van Nederland!”.

Ga naar de website van Dierenpark de Oliemeulen

Historie en populariteit

De oudste vermelding van een oliemeulen op deze plek stamt uit 1648: “oliemeulen aan de Cleyn Hoeven”. In een manuaal van de Heilige Geesttafel van Tilburg die stamt uit 1773 wordt een stuk land beschreven “gelegen aan d’n oliemoolen aan d’Hoeve”.

Locatie

Rond 1880 werd de rosoliemolen in de boerderij vervangen door een windmolen, maar deze werd in 1925 door een storm verwoest. De molenstenen van de oorspronkelijke oliemolen zijn bewaard gebleven en verwerkt in verschillende uitgangen van het gebouw.

Programma / activiteiten

“Stichting Reptielenhuis De Oliemeulen” opende in 1987 voor het eerst haar poorten voor het publiek. De naam ‘Oliemeulen’ komt van het gebouw dat in 1979 zoveel mogelijk in oorspronkelijke stijl is gerestaureerd.

Het dierenbestand werd binnen 5 jaar uitgebreid met andere diersoorten, zoals wasberen, roofvogels, papegaaien en apen. Gedeeltelijk komen deze dieren uit de opvang, maar ook via bevriende dierenparken uit binnen- en buitenland. In 1992 werd officieel het zoogdieren- en vogelpark geopend. De naam veranderde in “Dierenpark de Oliemeulen”.

Dierenpark De Oliemeulen ligt net binnen de grenzen van Tilburg.

De meer dan 150 verschillende dieren bevinden zich in en om de 300 jaar oude boerderij. Het park heeft een zeer uiteenlopende collectie dieren waaronder een van de grootste collecties reptielen en amfibieën van Europa.

Stats & tags


Tilburg, Noord-Brabant, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling