Introductie

Zie-ZOO, direct naast vliegbasis Volkel, is een verrassend leuke dierentuin in het klein. Het park heeft geen commerciële basis en is alleen te bezoeken tijdens de speciale open dagen.

Ga naar de website van Dierenpark Zie-ZOO

Historie en populariteit

Het kleine Volkelse dierenpark is opgericht door Marion en Eeg Manders. Hun doelstelling omvat voorlichting en educatie, het fokken van dieren en het in stand houden van verschillende dier- en plantsoorten. Inmiddels werken er meer dan 35 vrijwilligers in het park. Het park zelf is maar liefst zo’n 10.000 m2 groot. Er leven onder andere kamelen, kangoeroes, fretten, everzwijnen, sneeuwuilen, ooievaars, neusberen, hyena’s, otters, kaketoes, schildpadden en lama’s. Op 19 september 2004 werd het park voor het eerst geopend voor bezoekers. Tijdens deze eerste open dag namen honderden mensen een kijkje in het bijzondere dierenpark. Tegenwoordig worden er ieder jaar zes open dagen gehouden, meestal op zondag. Het park is tijdens deze dagen gratis toegankelijk.

Locatie

Dierenpark Zie-ZOO ligt meteen naast de toegangspoort van vliegbasis Volkel, ten oosten van het Noord-Brabantse dorpje Uden. Tijdens open dagen hangt er bij de poort een duidelijk te herkennen vlag, zodat bezoekers weten dat het park geopend is.

Programma / activiteiten

Zie-ZOO mag zes dagen per weken haar deuren openen voor nieuwsgierige bezoekers. De exacte data kunt u vinden op de website van het park. De toegang is gratis, maar de vrijwilligers zullen een bijdrage in de donatiebus bij de uitgang zeker waarderen, zodat er voer kan worden gekocht voor de dieren en nieuwe verblijven gebouwd kunnen worden. Bezoekers kunnen op hun gemak de vele bijzondere beesten bewonderen. Er leven inmiddels in totaal zo’n 65 verschillende soorten dieren in het park. De vrijwilligers vertellen u graag hoe de dieren in het wild leven en hoe ze verzorgd worden.

Stats & tags


Volkel, Noord-Brabant, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling