Introductie

Diergaarde Blijdorp is halverwege de 19e eeuw begonnen als tuin voor watervogels en fazanten. Door de jaren heen groeide het park uit tot één van de best bezochte dierentuinen van Europa; er komen naar schatting zo’n 1,5 miljoen bezoekers per jaar. De dierentuin ligt nabij het centrum van Rotterdam. Naast een dagje uit met de kinderen is Blijdorp ook geschikt voor feesten en zakelijke ontmoetingen. Er zijn acht ruimtes beschikbaar om af te huren, waaronder de Haaienzaal in het Oceanium.

Ga naar de website van Diergaarde Blijdorp

Historie en populariteit

In 1855 begon de voorloper van Diergaarde Blijdorp met een tuin voor fazanten en watervogels gelegen aan de Rotterdamse Kruiskade. De tuin was eigendom van F. van der Valk en G.M. van den Bergh die beiden werkzaam waren als spoorwegbeambte. Wegens succes werd in 1857 de “Rotterdamsche Diergaarde” geopend. De eerste directeur van de dierentuin was de toentertijd in geheel Europa beroemde dierentemmer Henri Martin. De eerste halve eeuw van zijn bestaan, was de dierentuin een groot succes. In 1932 vond er een reorganisatie plaats en 5 jaar later werd de dierentuin vanwege zijn groei verplaatst naar diens huidige plek. Sinds 1988 hanteert Blijdorp een ‘masterplan’, dat de hele dierentuin heeft veranderd. Volgens het masterplan worden dieren per werelddeel geordend, in natuurlijk ogende leefmilieus. Denk hierbij aan een onderwaterwereld (Oceanium), een speeltuin voor tijgers, een noordpoolgebied voor ijsberen en een grote vogelkooi voor weide- en trekvogels. In de toekomst wil men ook een oerangoetanverblijf in het park bouwen.

Locatie

Diergaarde Blijdorp is gelegen in de Rotterdamse binnenstad, in de buurt van het Roel Langerakpark en Vroesenpark.

Programma / activiteiten

Diergaarde Blijdorp is ook een botanische tuin. Behalve tropische planten in broeikassen kun je er vlinders en vogels bewonderen. Voor kinderen wordt er veel georganiseerd, zo wordt er onder andere soms biologieles aan leerlingen gegeven. Ook voor basisschoolleerlingen zijn er speciale programma’s beschikbaar. Raadpleeg voor de meest actuele activiteitenagenda en openingstijden de website.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling