Introductie

In de kookstudio DinerItalia is het mogelijk om een kookcursus te volgen, maar kan er naar keuze ook worden deelgenomen aan workshops. Het verschil tussen de kookcursus en de workshop is dat de kookcursussen uit meerdere lessen bestaan. Uiteraard staat in DinerItalia de Italiaanse keuken centraal, waarbij er gebruik wordt gemaakt van originele Italiaanse producten.

Ga naar de website van DinerItalia

Historie en populariteit

De kookstudio DinerItalia wordt geleid door Alessia Coletti en Beatrice Onorini-Mulder, twee vriendinnnen, die samen op het idee zijn gekomen om een kookstudio te beginnen. Het idee van het starten van een eigen kookstudio werd mede ingegeven door de jarenlange ervaring van Alessia op het gebied van het geven van Italiaanse les, waarbij de cursisten een grote belangstelling toonden voor Italiaanse recepten. DinerItalia is sinds de start in 2006 inmiddels een groot succes geworden en wordt bezocht door zowel groepen als individuele personen, die kennis willen maken met de Italiaanse keuken in al haar facetten.

Locatie

De kookstudio DinerItalia is gevestigd in de voormalige Gasfabriek van Meppel in de provincie Drenthe. DinerItalia is centraal gelegen in Meppel en zowel met het openbaar vervoer als met de eigen auto prima te bereiken. Voor auto’s is er voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving van de oude Gasfabriek.

Programma / activiteiten

De kooklessen van DinerItalia worden aangeboden in de vorm van een kookcursus, die uit drie lessen bestaat, verspreid over drie dagen. In een groep van tien personen wordt er elke avond zowel een voorgerecht, hoofdgerecht als nagerecht bereid, die gezamenlijk kan worden genuttigd. Aan het einde van de cursus wordt een naslagwerk meegegeven, waarin alle klaargemaakte gerechten staan opgenomen.

Groepen kunnen bij DinerItalia terecht om een kookworkshop te volgen, waarin een specifiek onderdeel van de Italiaanse keuken het uitgangspunt is. De te bereiden Italiaanse gerechten kunnen ook worden afgestemd op basis van de wensen van de groep. Voor deelneming aan de workshop wordt een minimale deelname verwacht van tien personen. DinerItalia is daarom uitermate geschikt als vrijgezellenuitje, familie uitstapje of als jaarlijks bedrijfsuitje.

Stats & tags


Meppel, Drenthe, Nederland
Entertainment, Kookstudio's

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling