Introductie

DiveWorld is in Nederland wellicht het meest unieke duikcentrum. Het centrum beschikt over een 10-meter diepe indoor duiktoren die met meer dan 1 miljoen liter kristalhelder water is gevuld. Hier kunnen bezoekers een introductie duik maken of een duikcursus volgen, waarbij zij onder professionele begeleiding de kleine kneepjes van het vak leren. Wie al in het bezit van een brevet is, mag vrij duiken van de 1, 4, 5 of 10 meter diepe duiktorens. Behalve cursussen, kunnen bezoekers van DiveWorld ook deelnemen aan diverse arrangementen, al dan niet in combinatie met een activiteit bij Go Planet.

Ga naar de website van DiveWorld

Historie en populariteit

Sinds 2000 is DiveWorld gevestigd nabij de Grolsch Veste van FC Twente in Enschede. Samen met Go Planet maakt het centrum deel uit van dit amusementenpark. Sinds de opening is het duikcentrum enorm populair bij zowel de beginnende als de gevorderde duiker. De duiktorens bieden voldoende uitdaging en ook voor degene die kennis wil maken met de sport, biedt het centrum vele mogelijkheden. Behalve duikliefhebbers, mag duikwereld jaarlijks eveneens vele bedrijven, vrijgezellenuitstapjes en groepen verwelkomen die een introductieduik combineren met een feestje.

Locatie

DiveWorld bevindt zich in Enschede, een stad in de gemeente Twente, in de provincie Overijssel. De locatie is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met eigen vervoer. Aangezien het centrum is gelegen bij het Go-Planet amusementenpark, nabij de Grolsch Veste van FC Twente, hoeven bezoekers enkel de borden Stadion te volgen. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Programma / activiteiten

Bij DiveWorld kunnen bezoekers duiken, duiken en nog eens duiken, want hier zijn ze dol op duiken. Met de 10-meter diepe indoor duiktoren, spannen zij de kroon. Hier beleven duikliefhebbers de ultieme duik. Wie nog nooit heeft gedoken, maar wel kennis wil maken met de prachtige wereld onder water, kan een introductieduik maken. Onder professionele begeleiding wordt er dan door middel van uitleg en oefeningen een kijkje onder water genomen.

Behalve kennismaken met de duiksport, worden er ook cursussen gegeven in het duikcentrum en kunnen liefhebbers worden opgeleid tot duikinstructeur. Daarnaast beschikt het complex over een winkel met enkel topmerken wetsuits, jackets en meer. Bovendien kunnen bezoekers alles wat er in de winkel is te vinden eerst uitproberen.

Wie op zoek is naar een geschikte locatie voor een bedrijfsuitje, familie uitstapje of vrijgezellenfeest, is eveneens aan het goede adres bij DiveWorld. Er zijn diverse arrangementen beschikbaar voor groepen, zoals het maken van een vrije duik of introductieduik in combinatie met karten, bowlen en/of dineren.

Stats & tags


Enschede, Overijssel, Nederland
Duiken, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling