Introductie

De Doolhof van Ruurlo is er voor iedereen die graag wil dolen in het groen. Niet voor niets staat er met elegante sierletters op de poort van De Doolhof geschreven: “Wie wil doolen in het groen, moet het in dit doolhof doen”. De paden zijn bij elkaar maar liefst 1188 meter lang en de oppervlakte is bijna 1 hectare. In het midden van de doolhof bevindt zich een uitkijktoren voor een prachtig uitzicht. De Doolhof van Ruurlo is de grootste heggendoolhof ter wereld en heeft daarmee een eervolle vermelding in het Guiness Book of Records. Een zeer leuk uitje voor het hele gezin.

Ga naar de website van Doolhof Ruurlo

Historie en populariteit

De Doolhof van Ruurlo ligt in de nabijheid van het kasteel Ruurlo en is ontworpen in 1890 door de Franse bouwmeester, ornamentgraveur en tuinarchitect Daniël Marot. Hij ontwierp onder meer de inrichting en tuin van Huis ten Bosch en Paleis het Loo. Hij was eveneens verantwoordelijk voor delen van de tuinen van Kensington Palace en Hampton Court, waar het ontwerp van de Doolhof van Ruurlo op is gebaseerd. Nadat de Doolhof sterk verwaarloosd was in de jaren die daar op volgden, werd het in de periode van 1975 tot 1984 volledig gerestaureerd en sindsdien ligt het er prachtig bij. De paden zijn vijf meter breed en aan weerszijden bevinden zich hellingen bedekt met gras, zodat het lijkt alsof de hagen op verhoogde eilandjes staan. In 1996 haalde de Doolhof het Guiness Book of Records.

Locatie

De Doolhof is populair bij jong en oud. Vanwege de brede paden, is het midden snel gevonden. Dat maakt de Doolhof mede toegankelijk voor iedereen.

Programma / activiteiten

De Doolhof is gelegen in Ruurlo, gemeente Berkelland in de Achterhoek in de provincie Gelderland. De hof is geopend van april tot en met oktober en huisdieren worden niet toegelaten.

De Doolhof van Ruurlo is trapezium vormig en de hagen zijn met beuken beplant. In het midden van de Doolhof staan twee bomen en een uitkijktoren, waarvandaan de bezoeker een schitterend uitzicht krijgt over het labyrint van gangen. In de Doolhof bevindt zich een tentoonstelling van Afrikaanse beelden, die uit Zimbabwe afkomstig zijn.

In en bij de Doolhof worden diverse activiteiten georganiseerd. Hierbij kan gedacht worden aan een kindertheater, handboogschieten en exposities. Rond de Doolhof zijn verschillende fiets- en wandelroutes van diverse afstanden uitgezet, zodat de bezoeker eveneens de mooie omgeving kan bewonderen.

Stats & tags


Ruurlo, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling