Introductie

Dordt, zoals Dordrecht door zijn eigen bewoners wordt genoemd, ligt aan de splitsing van de Merwede in de Noord en de Oude Maas. Alleen die bijzondere ligging aan de waterkant maakt van een bezoek aan Dordrecht een mooie ervaring. Tel daarbij op de bijna negenhonderd Rijksmonumenten die de stad rijk is, en waarmee Dordrecht in de top tien staat van plaatsen met de meeste Rijksmonumenten, en een bezoek aan Dordrecht wordt een onvergetelijke ervaring.

Ga naar de website van Dordrecht

Historie en populariteit

Dordrecht is één van de oudste steden van Holland. En heeft vanwege de strategische ligging altijd een belangrijke rol gespeeld op het gebied van handel. In Dordrecht werden vooral graan, wijn en hout ‘gestapeld’, nadat de stad in 1299 stapelrecht verleend kreeg. Later werd ‘Dordt’ overschaduwt door de haven van Rotterdam. De historische binnenstad getuigt echter nog immer van de belangrijke positie die Dordrecht vroeger bekleedde.

Bezienswaardigheden

Naast de prachtige historische binnenstad met zijn vele Rijksmonumenten heeft Dordrecht ook een aantal bijzondere musea, die verhalen over het rijke verleden van de stad of over zijn inwoners. Het Dordrechts Museum en het Huis van Gijn zijn de bekendste.

Evenementen

Evenementen en Dordrecht gaan samen als water en vis. In Dordrecht worden jaarlijks vele evenementen georganiseerd die bekendheid genieten in heel Nederland en ver daarbuiten en die gezamenlijke honderdduizenden bezoekers naar de stad trekken. Met een kwart miljoen bezoekers is Dordt in Stoom één van de populairste van alle evenementen en is het het grootste stoomevenement van Europa. De grootste boekenmarkt van Holland (de boekenmarkt van Deventer is de grootste van Nederland en Europa) mag zich ieder jaar verheugen op rond de honderdduizend bezoekers. Een echte ‘must see’ is de kerstmarkt, met driehonderdduizend bezoekers de grootste kerstmarkt van Nederland. Dancetour, het rondtrekkende circus van elektronische beatmuziek, vindt zijn oorsprong in Dordrecht en verwelkomt al sinds 2001 vele liefhebbers van het genre. Andere festivals en evenementen zijn het Kunstrondje Dordt, het Wantijfestival, de Wereld Jazz Dagen en Dordt Monumenteel.

Stats & tags


Dordrecht, Zuid-Holland, Nederland
Steden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling