Introductie

Het Dordrechts Museum is een museum met een interessante verzameling hedendaagse, moderne kunst. Er is een vaste collectie met tekeningen, schilderijen en prenten te bezichtigen en daarnaast biedt het museum een gevarieerd tentoonstellingsprogramma. Het museum geeft rondleidingen en beschikt over voorzieningen zoals een gezellig museum café, een winkeltje, een educatief atelier, een auditorium en een documentatiecentrum. Het Dordrechts Museum, gelegen in de historische binnenstad, is absoluut een bezoekje waard.

Ga naar de website van Dordrechts Museum

Historie en populariteit

Het oorspronkelijke gebouw, waar zich nu het Dordrechts Museum bevindt, dateert uit de 14e eeuw. Voordat het museum hier zijn intrek nam, was het pand bewoond door diverse andere partijen, waaronder het Wittevrouwenklooster, een psychiatrische inrichting en een wees- en pesthuis.

Locatie

In 1842 richtte een aantal verzamelaars en kunstliefhebbers de Vereniging Dordrechts Museum op en in korte tijd telde de vereniging al 113 leden. Zij kregen een expositie ruimte in de binnenstad ter beschikking gesteld, maar de verzameling groeide en groeide en jaren later, in 1904 nam het Dordrechts Museum zijn intrek in het gebouw op de huidige locatie. Het gebouw onderging door de jaren heen diverse renovaties en is vandaag de dag een graag gezien museum. Veel bezoekers weten het Dordrechts Museum dan ook te vinden.

Programma / activiteiten

Het Dordrechts Museum is gelegen in de historische binnenstad van Dordrecht in de provincie Zuid Holland. Goed met eigen vervoer te bereiken (parkeren is betaald) en vanaf het Centraal Station Dordrecht bevindt het museum zich op circa 10 minuten loopafstand.

Naast de vaste collectie die bezoekers in het Dordrechts Museum kunnen bezichtigen is er ook een gevarieerd aanbod aan wisselexposities. Daarnaast organiseert het museum regelmatig extra activiteiten zoals concerten, cursussen en rondleidingen. Er worden bovendien ook themarondleidingen gegeven. Dit zijn rondleidingen waarbij het accent ligt op een bepaald thema of onderwerp, bijvoorbeeld de molens.

Bezoekers kunnen in het museum terecht voor een compleet creatief dagprogramma, eerst kunst kijken en vervolgens heerlijk dineren, een workshop en nog veel meer. Dit alles voor jong en oud. Kinderen kunnen hier tevens hun verjaardag vieren en voor het onderwijs, voor leerlingen van alle groepen, heeft het Dordrechts Museum complete lespakketten samengesteld.

Stats & tags


Dordrecht, Zuid-Holland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling