Introductie

Grenzeloos vermaak op het hoogste punt van Nederland. Het Drielandenpunt ligt op de grens van Nederland, België en Duitsland en biedt voor jong en oud een dag vol plezier. De grote gratis speeltuin, het spannende Labyrint, de terrassen en de diverse wandelmogelijkheden in een aantrekkelijke omgeving. Het Drielandenpunt Vaals is dan ook uitermate geschikt voor kinderen, volwassen en ouderen.

Ga naar de website van Drielandenpunt

Historie en populariteit

Het Drielandenpunt kent een rijke historie. Al sinds de Romeinse periode behoorde het gebied van Vaals en omstreken tot een belangrijk economisch, strategisch en politiek middelpunt. Het gebied had nauwe banden met zowel Duitsland als België en was in de jaren 1800 zelfs nog een Vierlandenpunt. Na de val in 1815 van Napoleon werd er in 1816 een grensverdrag gesloten en werd het gebied in drieën gedeeld.

Locatie

Sindsdien heeft de tijd op het Drielandenpunt niet stilgestaan en in 1992 werd gestart met de aanleg van het mooiste en grootste doolhof van Europa. Dit doolhof van groene planten groeiden in rap tempo uit tot grote publiekstrekker, want reeds miljoenen mensen hebben er al lopen dwalen en dolen, op zoek naar die ene uitweg. Na de opening van het Labyrint volgden de ontwikkelingen zich op recreatief en toeristisch vlak snel op. Vandaag de dag is het Drielandenpunt toegankelijk voor iedereen en worden er jaarlijks diverse evenementen georganiseerd.

Programma / activiteiten

Het Drielandenpunt ligt in het Limburgse Vaals op de grens met Duitsland en België. Het is uitstekend met zowel de auto, als met het openbaar vervoer te bereiken.

Op en rond het Drielandenpunt is van alles te doen. Zo kunnen wandel- en natuurliefhebbers hun hart ophalen in de mooie omgeving van het gebied. Vanuit het Drielandenpunt zijn dan ook diverse wandelroutes uitgezet, die bezoekers leiden over vele kleine bospaden door zowel Nederland, België als Duitsland. Het gebied wordt door vele wandelaars bestempeld als waar wandelparadijs.

Voor de kinderen, maar ook voor volwassen, biedt het Labyrint eindeloos veel plezier. Dwalen, rondjes lopen, op zoek naar de uitgang. Dit groene paradijs zorgt voor een leuke manier van ontspanning. Uiteraard kunnen kinderen zich eveneens helemaal uitleven in de grote speeltuin, die bovendien gratis is.

De Taverne is een dagrestaurant, maar kan ook gereserveerd worden voor bijvoorbeeld een diner of buffet in de avonduren. Daarnaast kan men bij het Drielandenpunt terecht voor allerlei groepsarrangementen en worden er jaarlijks leuke evenementen georganiseerd.

Stats & tags


Vaals, Limburg, Nederland
Dieren & Natuur, Natuur

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling