Introductie

Het Driels Museum toont het leven van onder meer de dorpen Kerkdriel en Maasdriel in de laatste 100 jaar, door middel van permanente tentoonstellingen en wisselende exposities. De vaste collectie bestaat onder meer uit de lokale geschiedenis, archeologische vondsten, spullen uit de Tweede Wereldoorlog en voorwerpen uit de mandenmakerijen en steenfabrieken. Ook zijn er verzamelingen te bezichtigen die zijn gewijd aan het dagelijkse leven van die tijd.

Ga naar de website van Driels Museum

Historie en populariteit

In 1976 kwam men met het idee om een Oudheidkamer op te richten voor het in stand houden en bewaren van gereedschappen en voorwerpen waar men in vroegere tijden gebruik van maakten. In december 1977 werd de Oudheidkamer in gebruik genomen in een gedeelte van de voormalige verbouwde jongensschool. De verzameling groeide en na enkele jaren (in 1985) was de ruimte alweer te klein. Tien jaar later, in 1995, werd het schoolgebouw, een bouwperceel en de loods aangekocht. In 1999 werd de Oudheidkamer omgedoopt in Driels Oudheidkundig Museum en in 2003 in Driels Museum.

Locatie

Veel bezoekers, onder meer afkomstig uit de omgeving van Kerkdriel, brengen graag een bezoekje aan dit museum, evenals scholen en groepen.

Programma / activiteiten

Het Driels Museum is gelegen in Kerkdriel, gemeente Maasdriel in de provincie Gelderland. Het museum is prima met de eigen auto te bereiken en bezoekers kunnen bij het museum gratis parkeren. Met het openbaar vervoer kan men vanaf het NS Station Den Bosch de bus richting Druten nemen. Vanaf de bushalte in Kerkdriel is het Driels Museum op slechts 5 minuten loopafstand gelegen.

De verzameling van het Driels Museum is in de eerste plaats gericht op de economische bedrijvigheid binnen de verschillende dorpen rondom Kerkdriel. Er is een aparte periode te zien van net na de Tweede Wereldoorlog en een aparte collectie van fossielen, welke in de jaren zestig zijn verkregen.

De kerncollectie van het Driels Museum bestaat onder meer uit werktuigen en producten van de plaatselijke steenfabrieken en mandemakerijen, boerenwagens, karren, bouwfragmenten van de oude kerk en diverse gereedschappen uit vroegere jaren. De wisselende exposities die een paar keer per jaar plaats vinden in het Driels Museum zijn veelal gewijd aan een thema van deze tijd.

Stats & tags


Kerkdriel, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling